среда 4 октомври, 2023

Интервју со Емил Чинго- Вредните авторски дела на Живко Чинго, мојот дедо, длабоко ми...

Емил Чинго, внук на големиот писател Живко Чинго: Горд сум што мојот дедо главниот фокус го ставал на борбата за сопствената слобода! Интервјуто го водеше...

Маргарита Христова- Нејзиниот глас е ДАР, а едноставноста најблагословен белег

  Се сеќавам на нејзината промоција, на мислам првиот албум во Бистрото на МОБ        ( Маргарита ме потсетува - Ја издадов првата музичка...

Интервју со Милица Паулус- Поезијата е излив на стихови, кои понекогаш се и гребаници...

Интервју со Милица Паулус, поетеса и писателка во нејзината безвременска „Поетска одаја “, земајќи „Парче од нејзината неизмерна љубов“, разговорот го водеше Татјана Гогоска. Милица...

Интервју со Марија Јанчевска – Девојчето кое едноставно освојува

Интервју со Марија Јанчевска- Сакам луѓето да се среќни и насмеани а среќата да им ги оствари сите соништа Разговорот го водеше Татјана Гогоска  Марија, имаш...

Интервју со Добрила Грашеска, вокал чија мекост вознесува- Убавината  ќе си го најде патот, колку...

Интервјуто за куларт.мк, со Добрила Гашевска, вокалот на „Чалгија саунд систем“ го водеше нашиот соработник Валентина Ѓоргиевска Парго. Добрила Грашеска освојува со својот уникатен етно...

Интервју со Зорица Нушева, актерка – Ни требаат повеќе хероини како Петрунија!

Интервју  на Валентина Ѓоргиевска - Парго  со Зорица Нушева, за www.куларт.мк. Филмот е уште едно силно тематско откровение. Детектор на вистина. Насока по која се...

Повторенo – Средба со јунаците од безвременската серија за деца “Дајте музика“

01.06.2018, Дебар Маало, Круг - Емотивна средба на сценаристот на серијата Татјана Гогоска и дел од јунаците на серијата „Дајте музика“ Пишува Татјана Гогоска Малкумина ја...

Интервју со Теа Беговска: Го избрав потешкиот пат, но задоволството е поголемо   

"Јас сум актер човек" е претстава која го открива талентот на младата режисерка Теа Беговска. Во неа играат младите и талентирани актери Надица Петрова,...

Интервју со Филип Петровски-музичар и писател- И загубата е придобивка ако знаеме да ја...

Романот „Последната книга на планетата земја„ беше повод за рагзовор з аовој по мнгу нешта талентиран млад автор но и музичар ,Филип Петровски од...

Интервју со Нико Ѓоргиевски, оперски пејач со визија – Спелео концертите ќе станат предизвик

Интервјуто за куларт.мк го водеше Валентина Ѓоргиевска -Парго Фантазија во раскош се концертите во пештерата Врело, што од минатата година ги изведува младиот оперски пејач...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }