среда 4 октомври, 2023

Интервју со Маја Јаневска Илиева, фотограф -Фокусот ми е насочен во објективноста, во покажување...

Интервјуто за куларт.мк го водеше Валентина Ѓоргиевска Парго "Приватни демони" беше неодамнешната ваша, чинам прва самостојна изложба, која се одржа неодамна во рамките на Ин...

Интервју со Томислав Османли – Најмногу ме озарува длабочината на творечките потходи, кога ќе...

  Интервјуто со Томислав Османли го водеше  М-р Татјана Гогоска-уредник на Порталот за култура и уметност –www.kulart.mk Томислав Османли, според она што го прогуглав за тебе...

Интервју со Коле Ангеловски-Животот во Драмски беше огромна љубов кон театарот и луѓето во...

Деновиве медиумите ја споделија информацијата, дека Коле Ангеловски, режисер и актер издал книга со наслов: „ 50 години во Драмски... и клоцата во ...“,...

Зоица Пуровска-Велевска – Минатото е прекрасен потсетник за една безвремена танцова приказна

Интервју со Зоица Пуровска – Велевска, примабалерина на Македонскиот балет Интервјуто го водеше – М-р Татјана Гогоска  Зоица ја знаев многу години, од сцената на Македонскиот...

МАЈА ПАВЛОВСКА: На сон ми се појави Тоше, ми рече: “Ајде дојди да...

Задоволство е да се разговара со нашата прекрасна, а интернационална уметница Маја Павловска, позната и како Маја Ангел. Овој пат открива навистина интересни работи,...

Интервју со Гордана Винчиќ – Модерната жена длабоко ги закопала својата мистика и моќ

Интервјуто го водеше Валентина Ѓоргиевска- Парго  Гордана Винчиќ е релативно ново име на македонската уметничка сцена. Би сакале на почеток да дознаеме нешто повеќе за...

Интервју со Мирјана Василева телевизиски новинар и автор- Адреналинот не е како што беше...

Jа запознав одамна, мислам дека уште првиот ден како млад новинар во Информативната програма на тогашната Телевизија Скопје. Со малку хрватски нагласок, впечатлива по...
golomeova

Интервју со Елена Голомеова – Сопран

Интервјуто го водеше Татјана Гогоска Емоциите, оригиналноста и искреноста најважни за оперскиот уметник Миговите стануваат саати, сатите го создаваат денот, деновите поминуваат во години, годините во...

Интервју со Благоја Варошанец- Проектот Skopje secret spot , паметник за минатите времиња

Да не беа социјалните медиуми пред се, изминативе три месеци во изолација, стрес, полициски часови, денови  просторно оддалечени од најблиските и од оние со...

Интервју со Ленка П. Гогоска- Пишувањето е мојот живот

Интервју со проф. Ленка Попоска-Гогоска, магистер по педагошки науки, професор во пензија на Педагошкиот факултет “Св Климент Охридски “, по повод излегувањето од печат...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }