вторник 28 јуни, 2022

Колумна – “Богат маж”

Махинално, додека нешто работев во кујна, на ТВ слушнав најава на некој филм во која се велеше "...приказна за скромната девојка која на крај...

“Златното тркало”, е навистина златно!

Не знам колкумина од вас слушнале за фестивалот "Златно тркало", дека тоа е фестивал на, или подобро речено за ромски филмови (документарни и играни),...

Новогодишна одговорна уметност!

Секој пат пред и околу Нова година имам фобија да поминам низ Плоштадот на нашето Скопје, наше на тие што живееме овде, тие што...

Колумна – Пардон! За да нема забуни !

Предизборие! После 30 години „слободни избори“ на кои се „изразува вољата на народот“ , во воздухот сеуште се чувствува добро познат мирис на политичка...

Големата (филмска) љубов!

Секогаш штом го слушнам прашањето "Дали го изгледа филмот?" пред очи ми излегува слика кога нашиот великан Горан Стефановски при едно вечерно излегување ме...

Тишината е јазикот на вечноста – За филмската приказна на Бигорското светилиште

Ова е приказна со почеток но без крај, приказна која започнала точно пред 1000 лета Господови во 1020-тата година, кога почнало да живее световното...

Антикорупциска на естрада, веднаш !

Животот во едно општество нема право никој да го нарушува. И никој нема право на некому друг да му дозволи да го нарушува, да...

Ако пари немаме, љубов си имаме …и само здравје !

Мислам дека нема човек роден после Војната, онаа Втората Светска а да не ги чул овие зборови од своите родители, баби, дедовци па и...

Блиски а толку далечни – Избор на Песна за Евровизија

Деновиве се случи Беовизија 2022 година, спектакуларното шоу на кое Србија го избра својот претставник за Песна за Евровизија оваа година. Песната на Евровизија...

Војни во воздухот – Ќе стивне ли светот?

25.02.2022 Две години војната со Ковид 19 на глобално ниво ни го искреира животот, ни ги смени мислите, чуствата, приоритетите и веќе нестрпливо чекаме да...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }