среда 29 јуни, 2022

Злосторничко здружување на уметници !

Треба да се биде многу внимателен со уметниците, а да се биде многу отворен кон уметноста. Ако ви зазвучи како мисла кажана од некој...

Антикорупциска на естрада, веднаш !

Животот во едно општество нема право никој да го нарушува. И никој нема право на некому друг да му дозволи да го нарушува, да...

Корона и култура – Одложена култура

Септември одминува, а ако по нешто ќе биде одбележан овој септември е рекордниот број на одржани културни манифестации, настани и фестивали во Македонија. Филмски...

Краткиот здив за опстанок на културата

Последниве шест месеци се смени животот на луѓето, се смени функционирањето на светот, се сменија многу нешта. Во тие промени со краток здив се...

Дојде септември – култура и „култура“ насекаде околу нас

Шест месеци живот позади нас со нова непозната но присутна реалност. Полициски часови, карантин, откажување на сите настани, поместување на животот и во еден...

Блиски а толку далечни – Избор на Песна за Евровизија

Деновиве се случи Беовизија 2022 година, спектакуларното шоу на кое Србија го избра својот претставник за Песна за Евровизија оваа година. Песната на Евровизија...

Војни во воздухот – Ќе стивне ли светот?

25.02.2022 Две години војната со Ковид 19 на глобално ниво ни го искреира животот, ни ги смени мислите, чуствата, приоритетите и веќе нестрпливо чекаме да...

ОД МОЈ АГОЛ: Ламбе го сака цела Македонија! 

Десеттина години многу сум изненадена од еден факт, врзан за поп ѕвездата Ламбе Алабаковски. Секогаш кога ќе се потсетам, не можам да си го...

Колумна – Оригиналите авторски дела, секогаш се бесценети

Масовната потрошувачка во сите области, направи вистинските уметнички, креативни и дела со вредности, многу лесно да бидат уништени од копии односно со несоодветна замена...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }