четврток 2 април, 2020

Licentia poetica -Даниела Андоновска-Трајковска…Има една вертикална линија, која никогаш не ја менува позицијата…

Проф. д-р Даниела Андоновска-Трајковска е родена на 3.02.1979 година во Битола, Р. Македонија. Работи како универзитетски професор на Педагошки факултет-Битола на Универзитетот „Св. Климент...

LICENTIA POETICA со Весна Мундишевска-Велјановска-Во кануа галии и бродови луѓе без визија крстарат по...

Уредник на рубрикатa: Филип Димкоски Весна Мундишевска-Велјановска е родена 1973 год. во Битола. Член е на Друштвото на писателите на Македонија, на Битолскиот книжевен круг...

Licentia poetica – Мирослав Алексиќ- ….Збогум убавино, никогаш веќе пролетта не ќе те раскрили…

Мирослав Алексиќ - Licentia poetica Уредник-Филип Димкоски Мирослав Алексиќ е роден во 1960 година во Врбас, Србија. Дипломирал на Катедрата за светска книжевност на Филолошкиот факултет во...

Licentia poetica- Емељ Туна ……Како турист во градот во кој се пронаѓам………

Licentia poetica-Уредник Филип Димкоски Емељ Туна е родена на 14.12.1977 година во Скопје. Дипломирала на Факултетот за земјоделски науки и храна (ФЗНХ)- Скопје, а магистрирала...

LIcentia poetica – Ирена Јурчева…..Ја отпеа песната на избелувањето…..

LIcentia poetica - Ирена Јурчева.....Ја отпеа песната на избелувањето..... Уредник и избор поезија -Филип Димкоски  Ирена Јурчева е родена во 1982 година во Белград. Живее и...

LICENTIA POETICA со Јасмин Адемовиќ-Столбовите на верата ќе го држат мостот….никој не треба да...

  Уредник на рубриката: Филип Димкоски   Јасмин Р. Адемовиќ е роден на 4.8. 1992 година во Суботица каде и денес живее и работи. Се стекнал со...

Licentia poetica со Ирена Павлова Де Одорико-..Но, од Вевчани до Венеција насмевките...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Ирена Павлова Де Одорико е родена во Велес. Таа е истакната поетеса, прозаистка, книжевна критичарка, преведувачка и есеистка. Завршила Филолошки факултет...

Licentia poetica со Рефика Дедиќ – Ја допрев среќата со очите на љубовта

Уредник на рубриката Филип Димкоски Рефика Дедиќ е родена во Баг, општина Бужим, Босна и Херцеговина  во скромно Босанско смејство. Основно училиште завршила во родното...

Licentia poetica со Борис Јовановиќ Кастел ….Да останам сам, па ова море под кожата ќе...

Борис Јовановиќ Кастел- Licentia poetica  Уредник на рубриката: Филип Димкоски Борис Јовановиќ Кастел е роден во Требиње, Босна И Херцеговина во1971  година. Критиката го смета за...

Licentia poetica со Здравко Одорчиќ-…Те чекав во занесот од убавината на месечината….

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Здравко Одорчиќ е режисер, романописец и поет. Роден е во Осјек, Република Хрватска. Автор е на 12 драми од кои 9...

Следете не

1,588FansLike
140FollowersСледи не
2SubscribersSubscribe

Последни вести