понеделник 28 септември, 2020

Licentia poetica со Хелена Химел – Бродот што никој не го чека

Хелена Химел пишува песни и раскази кои се објавувани во бројни списанија, зборници и антологии. Добитник е на повеќе награди во Србија и во...

Licentia poetica со Емина Спахиќ-..Денот да го претвориш во мрак, за да го...

 Уредник на рубриката: Филип Димкоски Емина Спахиќ е родена на 18 мај 1972 година во Скопје. Авторка е на поетската збирка „Здивот на темнината“ а...

LICENTIA POETICA со Амела Мустафиќ-Најширок простор по кој можам да одам е...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Амела Мустафиќ е родена во 1994 година во Сребреница, Босна и Херцеговина. Дипломираа на насоката за книжевност на народите на...

LICENTIA POETICA со Власта Младеновиќ – Кога сите барем малку би замолчиле, можеби...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Власта Младеновиќ е српски писател и културен работник. Роден е во 1956 година во Неготин, Р. Србија. Има објавено над...

Licentia poetica со Нихад Месиќ Ривер-…Само копнеж бил, само пуста желба….

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Нихад Месиќ е роден во 1965 година во Тузла, Босна и Херцеговина. Објавил десетина статии од областа на човековите праава...

Licentia poetica со Сретен Вујовиќ-…Ова сонце некако поинаку сјае, некако одвнатре, од душа…

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Сретен Вујовиќ е роден во 1957 година во Цетиње, Р. Црна Гора. Со години работи како просветен работник во основните...

LICENTIA POETICA со Зденка Валент Белиќ- Што знаеме ние воопшто?

 Уредник на рубриката: Филип Димкоски  Зденка Валент Белиќ (1975) е поетеса и уредничка на списанието за книжевност и култура Нов живот (Nový život). Дипломирала словачки...

Licentia poetica со Ранија Ангелалуди – Секој живот без тебе од почеток ќе го...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски  Ранија Ангелалуди уште од мало дете  го дели своето време меѓу нејзините две сакани татковини Грција и Шведска. Во рамките...

LICENTIA POETICА со Фатмир Терзиу -…Ова е љубовен закон, магичен код што се распаѓа...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Фатмир Терзиу e роден во Елбасан, Р. Албанија во 1964 година. Средното училиште го завршил во престижиозното „Даскал Тодри“. Студирал...

Licentia poetica со Ерол Туфан – Средината сам ќе си ја средиш, нели ортак?

 Уредник на рубриката: Филип Димкоски Ерол Туфан е  роден 1959 во Гостивар, Македонија. Во 1992 година се иселил во Турција. Студирал право во Скопје на...

Следете не

1,633FansLike
138FollowersСледи не
2SubscribersSubscribe

Последни вести