среда 8 април, 2020

IN MEMORIAM LICENTIA POETICA со Петко Шипинкаровски-…..Ова е молитва, разговор со Бога, ...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски  Биографска белешка  Петко Шипинкаровски (1946), писател и поет, публицист, драмски автор, есеист и книжевен критичар, е роден во с. Будимирци,...

Licentia poetica со Антонина Димитрова …Под мирисните вишни, со коси снежнобели во мене убави...

Licentia poetica со Антонина Димитрова (Бугарија) Уредник на рубриката: Филип ДимкоскиАнтонина Димитрова е поетеса од Бугарија. Членка е на Сојузот на независните писатели на Бугарија...

LICENTIA POETICA со Јовица Илиќ- Како змија осветница …Го бара пленот

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Јовица Илиќ (1975) е роден во Смедеревска Паланка (Србија). Тој е поет и кантавтор.  Дипломирал на институтот за филозофија при...

Licentia poetica- Снежана Алексиќ-Станојловиќ -..Aко сакаш  птици, биди  птица, не  го плети  кафезот  на ...

Licetia poetica -уредник Филип Димкоски Снежана Алексиќ-Станојловиќ , родена е на 1.10.1962 година во Белград. Се школувала во Хрватска, Македонија и Србија. Во Грац (Австрија)...

LICENTIA POETICA со Стефан Вишекруна – Не чекај ги вечно своите пет минути, зграпчи...

LICENTIA POETICA со Стефан Вишекруна од Република Српска  - Не чекај ги вечно своите пет минути, зграпчи ги за вратот со сета своја сила...

Licentia poetica со Мирјана Стојановска- Денес, сите букви молчат…денес, сите како да кријат..

 Уредник на рубриката: Филип Димкоски Мирјана Стојановска е родена во Битола, во 1971 година. Дипломира на Филолошкиот факултет во Скопје, а магистрира на Педагошкиот Факултет...

LICENTIA POETICA со Жана Ковен -Додека  телата наши в жар се разгоруваат, сите песни...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски   Жана Ковен родена е во Сараево каде што го минала своето детство и дипломирала англиски јазик и книжевност. Потоа студирала...

LICENTIA POETICA- Вера Андон “….Но и тој в миг остудене и се скамени…“  ...

Од денеска, секоја среда втор циклус на Licentia poetica  Уредник на рубриката Филип Димкоски Вера Андон е автор кој живее и твори во Скопје и е...

Licentia poetica-Илијана Каракочева….Прашинка имам денес и сум богата……

Илијана Каракочева (Бугарија) Licentia poetica Уредник-Филип Димкоски Илијана Каракочева-Ина Крејн е современа бугарска писателка, поетеса и литературна критичарка.  По професија е филолог. Специјалист е по бугарски...

Licentia poetica со Леа Радловачки -…Младата ружа падна во последен сон, гушната од сувата...

Уредник на рубриката Филип Димкоски Леа Радловачки  е новинарка и поетеса од Нови Сад, Србија каде работи како координатор на „Дневниковото училиште по новинарство“ и како...

Следете не

1,593FansLike
139FollowersСледи не
2SubscribersSubscribe

Последни вести