среда 8 април, 2020

Licentia poetica со Милош Галетин – Не буди го морето ако не пловиш

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Милош Галетин е роден во 1976 година во Банат. Живее во Нови Бечеј. Дипломирал на катедрата за Српски јазик и...

Licentia poetica со Славка Кликовац -…Ништо како зората не умее да заболи, со темнината...

Licentia poetica со Славка Кликовац (Црна Гора)Уредник на рубриката:  Филип ДимкоскиСлавка Кликовац, родена е во Мојановиќи, Подгорица во 1958 година.Од 1980 година работи како...

LICENTIA POETICA со Панде Манојлов-Зимска бајка…да се радуваме!

 Уредник на рубриката: Филип Димкоски Панде Манојлов, поет, прозаист, критичар и новинар, роден е на 2 мај 1948 година во селото Породин, Битолско. Гимназиското средно...

Licentia poetica со Александар Димкоски-….Замислени глави потпрени на лакти, заблудани мисли по небитни...

 Уредник на рубриката: Филип Димкоски Д-р Александар Димкоски е мислител и поет. Роден е во Прилеп во 1965 година. Специјалист е по ортопедија и...

Licentia poetica со Ивана Папеш Богосављев- На дланките го носам сонцето и верувам,...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Ивана Папеш Богосављев родена е на 30.12.1981 година во Суботица. Дипломирала на Факултетот за учители во Сомбор, а подоцна магистрирала...

Licentia poetica со Сафета Осмичиќ…. Живеј го овој миг, овој ден што го газиш…….

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Сафета Осмичиќ и родена во Градачац, Босна и Херцеговина,  во 1955 година, но најголемиот дел од својот живот го поминала...

LICENTIA POETICA-Радован Влаховиќ -Под крилото на ластовицата…пред невремето… да ја спаси песната

Писателот Радован Влаховиќ роден е на 21 март 1958 година во Нови Бечеј, Р. Србија.  Се школувал  во Ново Милошево, во Нов Бечеј и...

Поетесата Ана Бландијана е добитничка на наградата „Златен венец“ за 2019

Ана Бландијана е псевдоним зад кој се крие името на Отилија Валерија Коман, родена во Темишвар, Романија, во 1942 година. Таа ѝ припаѓа на...

LICENTIA POETICA со Немања Драгаш- ..Ни една пустина не е мала…

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Немања Драгаш (1992) е српски книжевник и дипломиран драмски и аудиовизуелен уметник. Тој е еден од најнаградуваните поети од малдата...

LICENTIA POETICA со Надежда Радева-….Со бакнеж-оган во капката горчлива…

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Надежда Радева е родена во 1967 година во Русе, Република Бугарија, каде што и денес живее и работи. Пишува поезија,...

Следете не

1,593FansLike
139FollowersСледи не
2SubscribersSubscribe

Последни вести