сабота 3 јуни, 2023

Презентирани резултатите од мониторирање на предизборното ветување – “Модернизирани училишта со лифтови за пристап...

Во просториите на ОУ Александар Македонски во Општина Аеродром, на 11 мај 2023 година, здружението ЗЕОООП ги презентираше резултатите од мониторирањето на реализацијата на...

НА 8 МАЈ НА УКИМ: Национална конференција за италијанскиот јазик

Амбасадата на Италија во Скопје организира Национална конференција за италијански јазик под наслов „Италијанскиот јазик: еден јазик, многу можности“ која ќе се одржи во Тркалезната сала на Ректоратот...

ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА, ПАТОКАЗ ЗА РАЗВОЈ НА ИНКЛУЗИВНОСТА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

Општество во кое ќе ја надминеме стигмата и дискриминацијата, создавање подобри услови за лицата со попреченост, подигнување на инклузивноста и создавање на училишта, кои...

ЗЕОООП и О.У. Александар Македонски- Активности за целосна инклузија на учениците со посебни потреби...

Кординаторите на проектот  “За подобрена инклузија” Александар Петровски, Арсенија Дејаноска Сарагинова, како и претседателот на здружението ЗЕОООП Александра Петровска остварија средба со директорката на ОУ˶ Александар...

ЗЕОООП присутни на образовен форум за модернизирани училишта

“ДО ЗГОЛЕМЕНА ИНКЛУЗИЈА“ -Здружението ЗЕООП со својот проект – До зголемена инклузија, на форумот на заедницата во општина Аеродром Општина Аеродром ја организираше втората форумска...

Кон целосна инклузивност на основните училишта во Општина Аеродром

Кординаторите на иновативната иницијатива “До зголемена инклузија” како претставници на граѓанското Здружение за значење на еколошкото образование во осовременување на образовниот преоцес (ЗЕОООП), упатија...

Проект за мониторирање на степен на спроведување на изборни ветувања – “До зголемена инклузија”

Mодернизирани училишта со лифтови за пристап на лица со попреченост за секое училиште и зголемување на можностите за нивно активно вклучување во општеството- е...

ЗОО СКОПЈЕ- НЕ БЕВ ВО АФРИКА А ВИДОВ НИЛСКИ КОЊ

   Зоолошката градина Скопје, денеска со Eдукативен час и проекција на филмот “Мадагаскар” го одбележа 15. Февруари-  Светскиот ден на Нилскиот коњ. Покрај живеалиштето на Буцо,...

ЗЕОООП – “До зголемена инклузија”- Проект за мониторирање на степен на спроведување на изборни...

Во рамки на Повикот за мониторирање на степенот на спроведување на изборните ветувања на политичките партии, Здружение за значење на еколошкото образование за осовременување на образовниот процес ЗЕОООП Скопје е...

Светски ден на водните живеалишта

Втори февруари е  ден за покревање на јавната свест за зачувување на водните живеалишта кои се дом на цели еко системи. Овие водни површини...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }