петок 26 мај, 2023

“Отворен ден” во РЦСОО “Ванчо Питошески” Охрид

Во Петок 27.05.2022 година во РЦСОО “Ванчо Питошески“-Охрид, во периодот од 10 до 15 часот, ќе се одржи отворен ден на кој ќе се...

Во Лешок се одржа манифестација со стихови за деца на српски јазик

Во Лешок вчера се одржа манифестацијата "Пишемо и стварамо на српском језику", по деветти пат, во организација на духовно културен центар "Кирил Пејчиновиќ" од...

Меѓуетничка дружба на ученици од Гевгелија и Скопје

. Во рамките на Проектот на УСАИД и Министерството за образование и наука: „Меѓуетничка интеграција во училиштата“, СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија и партнер- училиштето...

Презентирани резултатите од мониторирање на предизборното ветување – “Модернизирани училишта со лифтови за пристап...

Во просториите на ОУ Александар Македонски во Општина Аеродром, на 11 мај 2023 година, здружението ЗЕОООП ги презентираше резултатите од мониторирањето на реализацијата на...

Гевгелија издвои пари за младите

За младинските политики, издвоени 268.000 денари Советот на Општина Гевгелија на својата 22. седница ја усвои Програмата за работа на Локалниот младински совет на...

Вики Камп – Маворово 2022

Здружението ГЛАМ Македонија кое работи на организирање на настани поврзани со слободната енциклопедија Википедија во соработка со училиштата низ Македонија и наставници-ментори на Вики...

ЗОО СКОПЈЕ- НЕ БЕВ ВО АФРИКА А ВИДОВ НИЛСКИ КОЊ

   Зоолошката градина Скопје, денеска со Eдукативен час и проекција на филмот “Мадагаскар” го одбележа 15. Февруари-  Светскиот ден на Нилскиот коњ. Покрај живеалиштето на Буцо,...

Јадранка Клисарова гостуваше во ООУ “Александар Македонски”

06.12.2022 Денес, во ООУ "Александар Македонски" учениците од трето одделение ја обработуваа лектирата "Децата од нашето училиште", од авторот Јадранка Клисарова. На покана од...

На 27 април: „Млада креативна Битола“

За прв пат во Битола, овој четврток на 27.04.23, со почеток во 11.00 часот на платото на Офицерски дом - КИЦ Битола, ќе се...

Со богата програма: Прославен патронатот на ОУ “Ристо Крле” во Кадино

По повод патрониот празник, на 10 ноември во Основното училиште "Ристо Крле" во Кадино се одржа свеченост со богата природна програма. .. . На свечената...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }