сабота 18 мај, 2024

ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА, ПАТОКАЗ ЗА РАЗВОЈ НА ИНКЛУЗИВНОСТА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

Општество во кое ќе ја надминеме стигмата и дискриминацијата, создавање подобри услови за лицата со попреченост, подигнување на инклузивноста и создавање на училишта, кои...

ЗАДОЛЖИТЕЛНО: “Секое дете со својата автентичност”

26 април, 2023 година Во организација на ОО Црвен крст- Гевгелија, вчера, во Народниот театар- Гевгелија со јавна трибина беше означен  почетокот и презентиран проектот:...

ООМУ “Васо Карајанов” со високи награди на фестивалот “Полихимниа”

26 април 2023 година   И годинава, ООМУ „Васо Карајанов“- Гевгелија со два ученика беше дел од Меѓународниот фестивал „Полихимниа 2023“ во Скопје, постигнувајќи високи резултати....

На 27 април: „Млада креативна Битола“

За прв пат во Битола, овој четврток на 27.04.23, со почеток во 11.00 часот на платото на Офицерски дом - КИЦ Битола, ќе се...

На Државното првенство за средни училишта во футсал, победни екипата на СОУ “Јосиф Јосифовски”- Гевгелија

Во спортската сала „26 Април“ во Гевгелија, за првпат се одржа Државното првенство за средни училишта во футсал. Домаќин на Државното првенство за средни училишта...

“Млади библиотекари”, најдобри учениците од “Климент Охридски”- Миравци и “Ристо Шуклев”- Негорци

 Во организација на ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“- Гевгелија, беше одржан Општинскиот натпревар „Млади библиотекари 2023 година“. На натпреварот, учество земаа 8 ученици од осмо...

Одржана едукативна Работилница за лимени дувачки инструменти

Април, 2023 година  Во Народниот театар- Гевгелија, за учениците од основните училишта беше организирана едукативна и инерактивна работилница „Фамилија Металковци“ за запознавање со музичките и...

Во СОУ “Јосиф Јосифовски”- Гевгелија, слободни 295 места

 Министерството за образование и наука го објави Конкурсот за упис на ученици во јавните средни училишта за учебната  2023/2024 година. Согласно наставните планови и...

ЗЕОООП присутни на образовен форум за модернизирани училишта

“ДО ЗГОЛЕМЕНА ИНКЛУЗИЈА“ -Здружението ЗЕООП со својот проект – До зголемена инклузија, на форумот на заедницата во општина Аеродром Општина Аеродром ја организираше втората форумска...

Глам Македонија со низа активности

Глам Македонија имаше низа активности во изминатиов период. Тие беа претставени преку низа  проекти, активности и настани со квартални, полугодишни или годишни извештаи.
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }