среда 8 февруари, 2023

Меѓуетничка дружба на ученици од Гевгелија и Скопје

. Во рамките на Проектот на УСАИД и Министерството за образование и наука: „Меѓуетничка интеграција во училиштата“, СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија и партнер- училиштето...

Чевртоодделенците од гевгелиските училишта се запознаа со работата на градоначалникот

Гевгелија 30.11.2022 Во посета на градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов, деновиве беа четвртооделенците со своите одделенски наставници од ООУ „Крсте Мисирков“- Гевгелија. Посетата беше...

” КЛИМАТСКА ЕДУКАТИВНА АКЦИЈА – УЧЕСТВУВАЈ И ТИ “

„Климатската едукативна акција-учествувај и ти“ е поддржан од Министерството за животна средина и просторно планирање, а инплементирана од страна на  од НВО ЗЕОООП од...

Проф. д-р Зеќирја Незири со награда „22 Ноември

Одбор за доделување на државната награда „22 Ноември“, во согласност со Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на...

МЕГАИНТЕРВЈУ СО НАСЕР МИФТАРИ, НАГРАДЕН ЗА ПРОФЕСОР НА ГОДИНАТА: Департизација во образовниот процес, сега...

Професор, интелектуалец, активист, познавач на многу работи, со однесување како оние добри учители од стар ков, создадени да создадат генерации кои ќе го надминат...

Со богата програма: Прославен патронатот на ОУ “Ристо Крле” во Кадино

По повод патрониот празник, на 10 ноември во Основното училиште "Ристо Крле" во Кадино се одржа свеченост со богата природна програма. .. . На свечената...

Литературно читање, концерт на ООМУ „Васо Карајанов“ и изложба на Друштвото на ликовни уметници...

Во организација на Општина Гевгелија, 3 ноември, 2022 година Комисијата за еднакви можности на жените и мажите и ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“- Гевгелија, беше...

На Машинскиот факултет во Скопје – Саем за пракса и вработување

31.10.2022, Машинскиот факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје го отвори Саемот за пракса и вработување. Во лобито на Машински факултет се...

1 ноември 2022: Саем за студии во Франција

Францускиот институт во Скопје извести за традиционалниот Саем за студии во Франција, којшто ќе се одржи во вторник, 1 ноември 2022, од 11 до...

Македонски јазик во училиштата во Италија

Македонски јазик ќе се изучува во училиштата во Италија, во градовите каде има најмногу Македонци, предвидува пилот-проектот како дел од петтата Програма за соработка...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }