среда 8 февруари, 2023

Маникулт – гимназијалците иницираат, креираат, реализираат

Маникулт - гимназијалците иницираат, креираат, реализиират Што е Маникулт ? Маникулт е еднодневна хуманитарна манифестација во која нашите гимназијалци ќе ги покажат своите квалитети, умешност и вештини. Ве...

Повикот за проектот Суперучилишта, на RYCO за размена на ученици, е отворен до 28...

  Регионална канцеларија за младинска соработка (RYCO) организира инфо сессии за да го претстави вториот повик за размена на средни училишта во Западен Балкан Западен Балкан...

Проф. д-р Мираковски: Работиме на тоа УГД во следните години да стане енергетски независен

Новиот ректор на УГД, проф. Д-р Дејан Мираковски даде интервју за Универзитетските медиуми. Ви го пренесуваме **** „Универзитетот ꞌГоце Делчев“ самостојно работи на креирање на систем за...

“Еразмус ден” во Гевгелија

На 15 октомври, 2022 година (сабота), во просториите на Регионалниот центар за одржлив развој , со почеток во 12 часот, ќе биде спроведена информативна...

Младинска мобилност за јакнeње на претприемништвото и на стручното образование

Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење 14.10.2022 година, во 10 часот, со промотивен настан во Europe House Skopje, со фокус на важноста...

Конкретни активности за искоренување на врсничкото насилство во училиштата

Започна реализацијата на проектот: „Врснички форум театар против насилство во училиштата“, кој го третира проблемот на врсничко насилство во училиштата во општина Гевгелија во...

Амбасадор Бомгартнер ги посети учениците во Гевгелија

радоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов, вчера, 6 октомври, оствари работна средба со францускиот амбасадор во Македонија, Н.Е. Сирил Бомгартнер во фокус на образованието...

Кампања за повеќе читање кај учениците

Охрид, 6 октомври 2022 Вчера на Светскиот ден на учителот библиотекарите од НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид ја започнаа промоцијата на библиотечните услуги во...

Конкурси за есеј и ликовни дела на тема: “Женски права”

 Во тек се Kонкурсите за есеј и ликовни творби на тема: „Женски права“, кои ги распиша Општина Гевгелија, во соработка со Комисијата за еднакви...

Писмо: Револтирани родители, бојкотираат настава 

  Ние, родители на ученици во 4б ООУ Владо Тасевски – Скопје, продолжуваме со реакцијата за нерамноправниот третман на нашите деца од страна на училишната управа...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }