среда 29 март, 2023

На Машинскиот факултет во Скопје – Саем за пракса и вработување

31.10.2022, Машинскиот факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје го отвори Саемот за пракса и вработување. Во лобито на Машински факултет се...

1 ноември 2022: Саем за студии во Франција

Францускиот институт во Скопје извести за традиционалниот Саем за студии во Франција, којшто ќе се одржи во вторник, 1 ноември 2022, од 11 до...

Македонски јазик во училиштата во Италија

Македонски јазик ќе се изучува во училиштата во Италија, во градовите каде има најмногу Македонци, предвидува пилот-проектот како дел од петтата Програма за соработка...

Маникулт – гимназијалците иницираат, креираат, реализираат

Маникулт - гимназијалците иницираат, креираат, реализиират Што е Маникулт ? Маникулт е еднодневна хуманитарна манифестација во која нашите гимназијалци ќе ги покажат своите квалитети, умешност и вештини. Ве...

Повикот за проектот Суперучилишта, на RYCO за размена на ученици, е отворен до 28...

  Регионална канцеларија за младинска соработка (RYCO) организира инфо сессии за да го претстави вториот повик за размена на средни училишта во Западен Балкан Западен Балкан...

Проф. д-р Мираковски: Работиме на тоа УГД во следните години да стане енергетски независен

Новиот ректор на УГД, проф. Д-р Дејан Мираковски даде интервју за Универзитетските медиуми. Ви го пренесуваме **** „Универзитетот ꞌГоце Делчев“ самостојно работи на креирање на систем за...

“Еразмус ден” во Гевгелија

На 15 октомври, 2022 година (сабота), во просториите на Регионалниот центар за одржлив развој , со почеток во 12 часот, ќе биде спроведена информативна...

Младинска мобилност за јакнeње на претприемништвото и на стручното образование

Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење 14.10.2022 година, во 10 часот, со промотивен настан во Europe House Skopje, со фокус на важноста...

Конкретни активности за искоренување на врсничкото насилство во училиштата

Започна реализацијата на проектот: „Врснички форум театар против насилство во училиштата“, кој го третира проблемот на врсничко насилство во училиштата во општина Гевгелија во...

Амбасадор Бомгартнер ги посети учениците во Гевгелија

радоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов, вчера, 6 октомври, оствари работна средба со францускиот амбасадор во Македонија, Н.Е. Сирил Бомгартнер во фокус на образованието...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }