четврток 30 март, 2023

Ана Папалазова, ученичка на генерација

 Со врачувањето на Решението за парична награда во висина од 15.000 денари на вчерашниот прием, градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов, и го честита...

“Отворен ден” во РЦСОО “Ванчо Питошески” Охрид

Во Петок 27.05.2022 година во РЦСОО “Ванчо Питошески“-Охрид, во периодот од 10 до 15 часот, ќе се одржи отворен ден на кој ќе се...

Упис на првачиња во учебната 2022/2023 година во Гевгелија

Врз основа на член 60 од Законот за основно образование („Сл. весник на РСМ“ бр. 161/2019 и 229/2020), основното образование е задолжително за...

1 ноември 2022: Саем за студии во Франција

Францускиот институт во Скопје извести за традиционалниот Саем за студии во Франција, којшто ќе се одржи во вторник, 1 ноември 2022, од 11 до...

МАНУ: Иднината на образованието е во СТЕМ дисциплини и зелени компетенции

Иднината на образованието треба да се базира на развојот на т.н. STEM дисциплини (наука, технологија, инженерство и математика), родовата еднаквост и развојот на зелените...

Со поезија и уметнички цртежи, прославен Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Здружението на просветни работници на Град Скопје во соработка со ОУ "Петар Поп Арсов" и со поддршка од Општина Карпош го одбележа 21 февруари-...

Меѓуетничка дружба на ученици од Гевгелија и Скопје

. Во рамките на Проектот на УСАИД и Министерството за образование и наука: „Меѓуетничка интеграција во училиштата“, СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија и партнер- училиштето...

Професорката Ванѓа Н. Радевска со предавање во КО-РА!

На 8 јуни 2022 во 18 часот, во културниот дом, "Кочо Рацин" Скопје (КО-РА) , проф. Ванѓа Н. Радевска -Halandji, доктор по психолошки науки,...

Младинска мобилност за јакнeње на претприемништвото и на стручното образование

Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење 14.10.2022 година, во 10 часот, со промотивен настан во Europe House Skopje, со фокус на важноста...

Средношколци од Кавадарци, Прилеп, Куманово и од Маврово-Ростушепреку Џифони-хабовите беа дел од фестивалот

12 октомври 2021 Педесетина ученици од Кавадарци, Прилеп, Куманово и од Маврово-Ростуше во изминатите денови учествуваа на 9. Филмски фестивал за млади „Џифони Македонија“...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }