среда 29 март, 2023

Професорката Ванѓа Н. Радевска со предавање во КО-РА!

На 8 јуни 2022 во 18 часот, во културниот дом, "Кочо Рацин" Скопје (КО-РА) , проф. Ванѓа Н. Радевска -Halandji, доктор по психолошки науки,...

Изложба “Неподнослива празнина” во Музеј на Град Скопје

Во Музеј на Град Скопје ќе се отвора самостојна изложба "Неподнослива празнина" на мултимедијалната уметничка Дијана Томиќ Радевска. . Изложбата ќе биде поставена во Музејот...

“Еразмус ден” во Гевгелија

На 15 октомври, 2022 година (сабота), во просториите на Регионалниот центар за одржлив развој , со почеток во 12 часот, ќе биде спроведена информативна...

Промоција на Толковниот речник на македонски јазик во Институт за македонски јазик „Крсте Мисирков“

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска организира чествување по повод 5 Мај – Денот на...

Кампања за повеќе читање кај учениците

Охрид, 6 октомври 2022 Вчера на Светскиот ден на учителот библиотекарите од НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид ја започнаа промоцијата на библиотечните услуги во...

„Финансиски криминал и перење пари“-нова книга за справување со финансискиот криминал

"Успешните луѓе се градат едни со други. Тие се мотивираат, инспирираат и си помагаат едни на други. Неуспешните луѓе мразат, обвинуваат и се жалат". Со...

Дебата во Europe House Скопје: Науката и иновациите првпат обединети во европските политики

Скопје, 22 февруари: Колку се застапени жените во технолошките и во СТЕМ-науките, какво е нивното учество во европските проекти, колку соработуваат меѓу себе и...

Со богата програма: Прославен патронатот на ОУ “Ристо Крле” во Кадино

По повод патрониот празник, на 10 ноември во Основното училиште "Ристо Крле" во Кадино се одржа свеченост со богата природна програма. .. . На свечената...

Википедија – Енциклопедија на македонски јазик, медиумска писменост и култура

Јазикот кој го зборуваме, на кој пишуваме и од кој читаме е идентитетот, жива материја која не означува и идентитетски не определува. Организацијата ГЛАМ Македонија,...

 ИКС го претставува КАИРОС: Журнал за медиуми и комуникации

КАИРОС е меѓународно научно списание со отворен пристап и форум за размена на знаења и идеи помеѓу членови на академската заедница, истражувачи, експерти, студенти...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }