среда 29 јуни, 2022

Во Скопје изложба на Луан Мулиќи

Иако беше закажана на 26 април 2022 година, во објектот Чифте амам, во 12 часот, изложба на скулптури на Луан Мулиќи, професор и член...

Изложба „Бегство од кругот“ на Петра Јовановска во Софија

На 1 март од 18 часот во Чешки центар во Софија ќе биде отворена изложбата „Бегство од кругот“ на ликовната уметница Петра Јовановска која...

Изложба на Ахмет Огут во МСУ – Скопје

Скопје, 26 мај 2022 Вечерва, во 20 часот, во Музејот на современата уметност - Скопје беше отворена самостојна изложба на еден од позначајните уметници...

Изложба на Слободан Радојковиќ во КИЦ

Културно-информативниот центар – Скопје, Салон Империјал 1, го најавува отворањето на изложбата на графики, цртежи и колажи од академскиот графичар Слободан Радојковиќ (Србија), на...

„Пејзажи на восхитот“ на Дарко Алексовски во МСУ – Скопје

На 8 април (петок), во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба „Пејзажи на восхитот“ (Landscapes of Astonishment) на уметникот Дарко Алексовски, еден од...

“Терански фрагменти” вечерва во “Центар-Јадро”

ПРОШИРЕНО КИНО: ТЕРАНСКИ ФРАГМЕНТИ На 27 мај (петок) од 20 часот во културно-социјалниот простор „Центар – Јадро“ ќе се претстави еднодневна уметничка интервенција под наслов...

Омаж за Омер Калеши

  (1932, с.Србица, Кичевско - 16.4.2022, Истанбул, Турција)    Националната галерија организира омаж за почитуваниот и ценет сликар Омер Калеши, кој почина во април годинава, по подолго...

 „Космички пејзажи 2“ на Дејан Иванов – Маргуш во Софија

Изложбата „Космички пејзажи 2“ на македонскиот ликовен уметник Дејан Иванов – Маргуш ќе биде претставена пред софиската публика на 15 јуни (среда) 2022, со...

ДЛУМ ја отвора изложбата „Современа скулптура“ 2022

Изложбата со наслов „СОВРЕМЕНА СКУЛПТУРА“ на Друштвото на ликовни уметници на Македонија ќе се отвори на 01 јуни во Уметничкиот Центар АРТ ХАБ ,...

„Landscape experience“, годинешен преставник на Венециското биенале на уметноста

СКОПЈЕ, 11 јануари 2022 Проектот „Landscape experience“ на Роберт Јанкулоски (соработник Моника Мотеска) и Националната галерија е избран за официјален претставник на Република...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }