среда 29 јуни, 2022

Од 31.мај до 7. јуни – Меѓународен симпозиум и изложба во МСУ

Наслов на меѓународниот симпозиум  е „Еј, што имаме да изгубиме?Архивирањето како колективен чин на отпор“. Покрај симпозиумот ќе биде отворена и изложба, која ќе...

Изложба во Ресен- “Преспа во срцето”

Во понеделник, на 11 октомври 2021 во 19 часот во Домот на културата во Ресен ќе биде отворена изложба "Преспа во срцето" со дела...

Vanishing point – изложба на Александра Петрушевска Ристовска во МКЦ

Вечерва, 6.12.2021 година, со почеток од 20 часот во Галерија МКЦ ќе биде отворена „Vanishing point“ - изложба на Александра Петрушевска Ристовска. Изложбата ќе...

Претседателот Стево Пендаровски отвори изложба по повод јубилејот, 75 години ДЛУМ

Скопје, 01.12.2021 Претседателот на Р.С. Македонија Стево Пендаровски вечерва во Чифте амам свечено отвори изложба по повод  75 години ДЛУМ, а воедно беше и покровител...

На 15 декември вo Мала Станица – „Привaтност во јавност “ со седум уметници...

Отворање среда, 15 декември 2021 година во 19 часот. Националната галерија на Република Северна Македонија, Скопје, објект Мала Станица. Преку проектот ПРИВАТНОСТ ВО ЈАВНОСТ, седум уметници...

“Вон боите”, изложба на Висар Мулиќи

"Вон боите", изложба на Висар Мулиќи, претставник на косовската уметничка сцена. Во Националната галерија на Република Северна Македонија, во галерискиот простор Чифте амам, ќе...

Артур Жмијевски со самостојна изложба во МСУ

Утревечер, (1 декември) во 20 часот во Музејот на современата уметност - Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии / Реализам“ на реномираниот полски...

Изложба на Леонардо да Винчи во Лувр-влез само со резервации

Изложбата на Леонардо Да Винчи, ќе биде отворена на есен во Лувр ,по повод  500-годишнината од смртта на големиот безвременски ренесансен сликар. Поради заинтересираност...

Ефлувиум во МКЦ – изложба на Срѓан Миќиќ

Вечерва, 16.12.1021 година, со почеток од 20 часот во Галеријата на МКЦ ќе биде отворена „Ефлувиум“ - изложба на Срѓан Миќиќ. Визуелен коментар посветен на...

Неколку настани и информации од ликовната уметност-Изложби и меѓународни претставувања

Во галеријата на Младинскиот културен центар, вечерва во 19 часот, ќе се отвори изложбата „Небо“ на ументикот Јана Јакимовска. На изложбата ќе бидат претставени...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }