среда 29 јуни, 2022

Познати наградите на 51. издание од Светската галерија на карикатури „Остен“

„Остен“ соопшти дека на, 51. Светска галерија на карикатури – Скопје 2019 се пријавиле 231 карикатурист од 58 земји со 635 карикатури а воедно...

Во Кавадаречко се креираа скулптури од сапун со лаванда

На 11 ноември во 12 часот во Домот на културата "Иван Мазов Климе" во Кавадарци ќе се одржи изложба со скулптури од сапуни. Овој проект...

Изложба на Ангел Димовски во МАНУ

На 04.03.2022 година (петок) во ликовниот салон на МАНУ со почеток во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба на скулпторот Ангел Димовски Чауш....

Во Музејот на Македонија ќе се отвори изложбата „На Срем“

Меѓународниот ден на музеите – 18  Мај, Музејот на Македонија ќе го одбележи со отворањето на изложбата „На Срем“. На изложбата ќе бидат поставени над...

Реставрација на дворот на турскиот амам во Тетово

Стариот амам во Тетово, претставува објект од културното наследство и затоа работите на уредување на дворот според автентичниот изглед на овој објект, изграден во...

Социјална инклузија „САЈБЕРКУЛТУРА“ во Мала Станица

Социјална инклузија „САЈБЕРКУЛТУРА“ 22 декември 2021 Мала станица, 12.30 часот (По повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби) Појавата на Интернет и дигитализацијата во секојдневниот...

Четвртото издание на фестивалот „Статуа фест“ со пораки за заштита од Ковид-19

Скопје винкендов помина во знакот на четвртото издание на „ Статуа фест“. На плоштадот и на потегот кон Порта Македонија, 11 актери, пантомимичари и...

Изложба на Ахмет Огут во МСУ – Скопје

Скопје, 26 мај 2022 Вечерва, во 20 часот, во Музејот на современата уметност - Скопје беше отворена самостојна изложба на еден од позначајните уметници...

Во КИЦ- ЦРНО – ШАРЕНО, изложбa на цртежи од Дарко Аницин

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, од 27 мај до 10 јуни 2020 год. ќе биде отворена...

Изложба на Леонардо да Винчи во Лувр-влез само со резервации

Изложбата на Леонардо Да Винчи, ќе биде отворена на есен во Лувр ,по повод  500-годишнината од смртта на големиот безвременски ренесансен сликар. Поради заинтересираност...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }