вторник 29 ноември, 2022

,,Керамикум во мермер,, од Емил Солески во Музеј на Македонија

По огромниот интерес што го предизвика уникатниот мултимедијален проект "КЕРАМИКУМ ВО МЕРМЕР", на нашиот академски скулптор Емил Солески во "Заливот на коските - Охрид",...

Меѓународна уметничка изложба на „ААмА“ во КИЦ– Битола

19 -тата меѓународна уметничка изложба на „ААмА“ во КИЦ– Битол Ликовната есенска сезона во ЈОУ Културен информативен центар – Битола - Офицерски дом, ќе биде збогатена со...

Самостојна изложба и промоција на книга на Невена Алексовски

На 13-ти октомври во 19 во просториите на PrivatePrint ќе се отвори првата самостојна изложба на уметницата Невена Алексовски кај нас, насловена „Земјата во нашите џебови“. На изложбата ќе...

„Вернисаж“, изложба во Битола во Петок

Ова е корегирана програма во која е променет терминот на изложбата „Вернисаж“ во Петок 14.10.2022 во 12.ч.

Филип Велковски со изложба „Стогови на времето”

На 6 октомври, со почеток од 19 часот, во просториите на галеријата „Пионери", ќе биде отворена изложбата „Стогови на времето" на македонскиот уметник Филип...

 Голема изложба на Музејот на современата уметност – Скопје во Кунстхале, Виена

Во почетокот на следната година во престижниот простор Кунстхале (кој е дел од Музеум Квартиер) еден од најголемите европски културни центри во срцето на Виена на 1.000 метри...

Дводневен културен настан во Кавадарци

„Привремени места како културни простори – Културно заземање и трансформација на простори во Кавадарци “,  ќе се оддржи на 6- ти октомври, четврток од 11...

ДЛУМ со „Голем формат“

Слободан Живковски „Демократски тоталитаризам“ акрил на платно 240 х140 см (2022) Друштовото на ликовни уметници на Македонија од оваа година во својата Годишна програма вметнува нововостановена изложба насловена „Голем...

“Ефектот на преостанатото” во Париз

Од 15 септември, Институтот за исламски култури во Париз ќе ја претставува изложбата Урбан текст, овој простор наречен Балкан, која ја прикажува комплексноста на Балканот, мултикултурна територија со...

Вечерва се отвора изложбата „Пат за Волкодери – Ретроспектива“ на Симон Узуновски

Со почеток во 20 часот, во Музејот на современата уметност – Скопје, вечерва ќе биде отворена ретроспективната изложба „Пат за Волкодери – Ретроспектива“ со...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }