среда 22 март, 2023

Годинешново издание на ОФФ-Фест од 3 до 8 јуни

Осумнаесеттото издание на Традиционалниот ОФФ-Фест, што годинава ќе се одржи од 3 до 8 јуни, содржи  9 настапи и еден документарен филм, објавија организаторите. Фестивалот...

Фестивалот “Охридско лето“ со високо признание во Лисабон

Фестивалот Охридско лето го освои високото трето место во рамки на  Европската асоцијација на фестивали. Оваа Асоцијација вклучува 100 фестивали од 40 земји, и...

16 издание на музичкиот фестивал за деца „Поточиња“ на 30 и 31 март

Новото 16. издание ,,Поточиња 2019″ ќе се одржи на 30. и 31. март 2019 во Македонска опера и балет. Музичкиот фестивал за деца  ,,Поточиња”...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }