петок 3 февруари, 2023

“Раат” концерт на Емин Џијан

Во четврток,на 1 декември 2022, со почеток во 20 часот ќе се одржи концертот насловен „Раат" – авторски проект на композиторот Џијан Емин со...

Карневал на животни, утре во Дом на АРМ 2

На 26 ноември 2022 - сабота 13 часот Дом нарамки на 23. издание на манифестацијата „Есенски музички свечености“ 2022 ќе се одржи концерт за...

На 25 ноември, концерт на „Гортинија“

На 25 ноември, 2022 година, во Народниот театар Гевгелија, Градскиот мешан хор „Гортинија“ ќе го одржи својот Rock ‘n’ choir концерт. Под диригентската...

“Light of your soul” – Уникатно рокенрол доживување со RIS FLOWER!

OWER ќе одржи ексклузивен интимен концерт каде ќе го претстави неговиот најнов проект “Light Of Your Soul”. На концертот ќе бидат изведени досегашните комплетно авторски...

Роденденски концерт на оркестарот на Филхармонија

Во четврток со почеток во 20 часот, оркестарот на Македонската филхармонија ќе го одржи концертот насловен „Азно" со кој ќе одбележи 78 години од...

Концертна промоција на албумот „New era” на Никола Мицевски

9 декември во Центарот за култура во Битола ќе се случи концертната промоција на долгогодишниот соработник и пријател на Авалон Продукција, Никола Мицевски...

Штиклирано и “Трансилванија Џез Фестивал 2022”: “Сашо Поповски трио” со брзи чекори кон европските...

Во рамките на европската турнеја за албумот Fallen Land 2022, кој започна во месец април, и до денес се реализираа концерти и мајсторски класови...

Виничо Капосела, една вечер беше музички принц на Скопје, засекогаш музички принц!

“Си беше еднаш маестро Виничо Капосела, една вечер беше музички принц на Скопје, ја донесе италијанската магија, царуваше со публиката. А тие ќе...

Вечерва концерт во хотел „Аполонија“

- Вечерва (9 ноември, 2022 година), се затвора годинашната осумдневна програма со активности за одбележување на 7 Ноември. Професор м-р Гордана...

Омаж на маестро Александар Џамбазов: Ѕвезден музички прав ја посипа салата

Скопје, 4 ноември, 2022 Како да беше вчера, а поминаа шест години, беше вчера а како да ќе трае вечно! Времето лета, нѐ делат...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }