вторник 28 јануари, 2020

30 години од Конвенцијата за правата на децата- Напредокот и новите проблеми со кои...

Долготрајните конфликти, климатската криза, нарушувањето на менталното здравје и дезинформациите на интернет меѓу најголемите нови закани по децата - УНИЦЕФ  Во отвореното писмо по повод...

Децата и младите, жртви на комплетно срушен вредносен систем

Осврт на М-р Татјана Гогоска, магистер по комуникациски науки автор за деца и млади И повторно! Иста или слична приказна, во која  жртвата е млад...

Детските права во Македонија – Застапеност во работата на Собранието

Во рамките на проектот:  „Имплементација на Конвенцијата за заштита на правата на детето во Македонија“, спроведуван од Коалицијата на младински организации СЕГА, Првата детска...

Вози право, вози здраво- Спортска, рекреативна и забавна манифестација во Скопје

Организаторите на оваа спортска, рекреативнаи забавна манифестација ,насловена како Вози здраво,вози право е отворена за сите граѓани кои  сакаат низ центарот на Градот да...

Штитениците од СОС детско село вечерва ќе слават полуматурска и матурска

Полуматурската и матурската прослава за штитениците од СОС детско село, вечер ќе се одржи во Универзитетското бифе на ФОН Универзитет. Прославата е од отворен...

Децата со Даунов синдром во Македонија добија свој центар

Вчера во Скопје беше отворен првиот Дневен центар за Даунов синдром во Република  Македонија. Новиот Центар се наоѓа зад Соборниот Храм а целата адаптација...

„Црвенкапа „ од Велешки театар на отварањето на фестивалот „Силјан Штркот“ во Прилеп

Во петок, на 31-ви мај, во Народниот Театар „Војдан Чернодрински" во Прилеп, со почеток во 19 часот, Театарот „Јордан Х.К-Џинот", Велес ќе го отвори...

1. јуни Меѓународен ден на детето -Добротворен Базар на Амбасадите во Македонија

2019 Добредојде Македонија - Welcome Centre  во соработка со Амбасадите во Република Македонија и оваа година ќе го одржат Традиционалниот добротворен  базар 2019, по...

Промоција на книгата „Скриениот херој во секое дете“

Здружението Новинари за човекови права денеска ќе ја промовира книгата „Скриениот херој во секое дете“. На настанот ќе биде презентиран и проектот „Скриениот херој во...

Мал Битолски Монмартр- Кога успехот, традицијата , едукацијата и работата ќе станат тага и...

Во Годишната програма за култура за 2019-та година Министерството за култура најде за „соодветно“ да го избрише од манифестации кои се од областа на...

Следете не

1,369FansLike
129FollowersСледи не
2SubscribersSubscribe

Последни вести