Живот во кафез- Вознемирувачки состојби во Зоолошките градини

Вознемирувачки информации за животот на животните во Зоолошката градина во Штип, деновиве се шират на социјалните мрежи. Пред некое време исто беше и за...

Помош за бездомните – Приказната за Милче нека има среќен крај

Следејќи ги активностите на сите безрезервно хумани млади луѓе, кои се борат за секој живот на напуштените, малтретирани и измачени улични кучиња , денеска...

Денови на вашето милениче

На 11.05 (сабота) и 12.05 (недела) ќе се одржи едукативен настан “ДЕНОВИ НА ВАШЕТО МИЛЕНИЧЕ 2019“, организиран од Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје...

Трибина за правата на животните

Центарот за интегративна биоетика при Филозофскиот факултет денеска организира трибина на тема „Етиката и правата на животните“, Предавачи на Трибината се:претседателот на Центарот за интегративна...

За нашите миленици

Никој не умее да ви возврати со толкава благодарност и на најмалото внимание. Сепак, понекогаш е потребно да им обрнете дополнително внимание и да...

Daisy Family Rescue-Саботна забава за бездомните крзнени другарчиња

Aко сте од оние што навреме ја планирате саботната забава а патем сте љубители на крзнени миленици и сте хумани, оваа сабота Daisy Family...

ДЕВЕТ знаци кои покажуваат дека вашето куче ве сака

Лугето ја доживуваат прегратката како знак на наклонетост, но многу од кучињата не го сакаат тоа. Гушкањето на кучињата може кај некои од нив...

Последни вести

.td-container, .tdc-row { width: 1095px }