петок 3 февруари, 2023

Хортикултура- City flowers секогаш свежи, достапни и функционални производи

Од големата понуда на разни видови цвеќиња, аранжмани, начини на достава и грижа, денеска издвојуваме Саксиските растенија од city flowers.Саксиските растенија се цветни или...

Watertec Macedonia- Водата е половина здравје а чистата вода цело

Според истражувањата, кои постојано се вршат врз водата во целиот свет, еден резултат е заеднички за сите, а тоа е : Водата е најпотребниот...

Како да имате совршен тревник?

Негуваниот тревник не е само убава декорација, туку ја спречува ерозијата на почвата, го намалува шумот и ја намалува температурата околу куќата во топлите...

Билка за радост во домот-Куќна среќа

Куќна среќа (лат. Soleirolia soleirolii или Helxine soleirolii) е нискорастечко растение, кое често наоѓа примена во терариуми или други видови на стаклени мини градини....

Ананас во вашиот дом

Ананасот (Ananas comosus Merr.) е рај за сите сетила, потекнува од Јужна Америка а во Европа го има благодарение на Кристофер Колумбо. Припаѓа на...

Легенди за темјанушките

Нешто интересно... Римската легенда зборува за една млада убава и невина девојка, која била жртва на бес. Кога Купидон ја прогласил таа девојка за...

Жалфија – растение за градини и балкони

Жалфијата (лат. Salvia) е вечно зелена полугрмушка со ароматични сивозелени листови со ситни влакненца. Таа се користела како лековито растение уште во античко време....

„Скопје цвета“ – Викенд посветен на цвеќето

Скопскиот цветен фестивал го слави цвеќето, зеленилото, природата и другарувањето на отворено. „Скопје цвета“ е мотото на овогодинешниот фестивал, кој ќе се одржи под покровителство...

Разубавите го вашиот балкон со ВРБЕНА едно е најубавите пролетни цвеќиња

Вербената (лат. Verbena officinalis) е цвеќе на кое едноставно не можете да останете рамнодушни. Тие се едни од поубавите балконски цвеќиња. Водат потекло од...

Куларт избор на пролетно цвеќе – Божур

Многу видови на дрвја ги надживуваат оние кои ги садат, но многу малку има цвеќиња со толку долг животен век а таков е Божурот...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }