недела 29 јануари, 2023

Ѕвонче – лек од природата

Ѕвонче – лек од природата Ѕвонче (campanula rapunculus)е повеќегодишно растение кое го красат преубави мали бели, сини, розеви и виолетови цветови, кои се состојат од...

Оригано – арома која ја сакаме

Оригано – арома која ја сакаме Зачин со препознатлив интензивен мирис кој потекнува од Грција уште во стариот век и многу брзо се распространува низ...

Mалина – црвено богатство на летната градина

Mалина – црвено богатство на летната градина Нежните плодови, со неповторлива арома и вкус се причините заради кои малината е многу ценето овошје во светот...

Внесете ја природата во секојдневниот живот -уредете ја вашата тераса

Со доаѓањето на пролетта и убавото време , се почесто сакаме да сме во природа но денешниот начин на живот и брзото темпо кое...

За весникот на пролетта- Кокичето

Кокичето (Galanthus nivalis) е еден од првите пролетни цветови, во зависност од регионот, тие се појавуваат во февруари и март, често додека снегот сѐ...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }