петок 7 октомври, 2022
semejni vrednosti

Современото семејство пред многу предизвици и дилеми

Семејните вредности како израз, означуваат низа од содржини кои го потенцираат  функционирањето, развојот и опстојувањето на едно семејство. Во последните години кај нас е...

Магијата на плетењето- Зошто треба да се придружите на нашата работилница за зен плетење

Магијата на плетењето - Моето тивко време за зен плетење Пишува, Д-р.Елица Перчинкова Како една случајна објава ми помогна да реализирам дамнешен сон, да го споделам...

Со години оставена на забот на времето, училишната зграда во Подвис каде се одржала...

Како изгледа училиштето во кое првпат е изведена настава на македонски јазик? На девет километри оддалеченост од градот Кичево, се наоѓа селото Подвис кое пак, се...

1. јуни Меѓународен ден на детето -Добротворен Базар на Амбасадите во Македонија

2019 Добредојде Македонија - Welcome Centre  во соработка со Амбасадите во Република Македонија и оваа година ќе го одржат Традиционалниот добротворен  базар 2019, по...
semejni vrednosti

Љубовта како основа за хармонија во семејството

Пишува Мр. Татјана Гогоска Кога двајца се соочуваат со предизвикот на основање на свое семејство во кое ќе одгледаат и свои деца ,треба да имаат...

Меѓународен ден на семејството- Развој на комуникацијата во семејството е основа за здраво семејство

Комуникација дете-родител-семејство-Комуникациски  вештини во семејство Пишува М-р по комуникации Татјана Гогоска  Истражувањата во доменот на детската психологија одамна го утврдиле силното влијание на мајката врз емоциите...

Како да го разберете јазикот со кој еднакво зборува целиот свет-невербална комункација

Зошто треба да го научите јазикот на целиот свет ? Извадок од Прирачникот за комуникациски вештини „Кажи ми да ти кажам “ од М-р по...

Watertec Macedonia- Водата е половина здравје а чистата вода цело

Според истражувањата, кои постојано се вршат врз водата во целиот свет, еден резултат е заеднички за сите, а тоа е : Водата е најпотребниот...

Запис за Битола, најградскиот град во Македонија -Домот е онаму каде е душата

Велат домот ти е онаму каде ти е душата. Тоа е докажано премногу пати а посебно го чуствуваат оние, кои заминуваат од домот, заради...

На традиционалната Галичка свадба 2019 младенци ќе бидат Марина Петровска и Огнен Караѓозовски

Од 12 до 14 јули, Галичник ќе се биде исполнет со звуците на традиционалните зурли и тапани, по повод  46- тото издание на културно-сценска...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }