петок 7 октомври, 2022

“Меѓаши” ги презентира извештаите од Ало Бушавко за 2021 година

16.02.2022 година, Скопје На конференцијата за медиуми, на која ПДАС Меѓаши редовно известува за наодите од работата на СОС телефонот за деца и млади сега...

Промовирана кампањата „Поддај рака и промени живот- Стани згрижувач!“

Гевгелија, 8 јуни 2022  Во рамките на проектот на СОС Детско село: „Право на семејство „Унапредување на системски недостатоци- Поддршка на реформите во системот за заштита...

РЕГИОНАЛЕН НАСТАН НА ЗНМ: ,,Унапредување на соработката меѓу снимателите и новинарите”

Како дел од активностите на секцијата на сниматели при ЗНМ, викендов се реализира тродневна работилница во Охрид на тема: "Унапредување на соработката помеѓу снимателите...

Крводарителска акција на Консалтинг Интер Груп

По повод Недела на претприемништвото, Консалтинг Интер Груп на 17.11.2021 година (Среда) организира КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА која ќе се одржи во просториите на Општина Кавадарци...

„Дедо Мраз пак кај нас“ со новогодишни пакетчиња на деца од социјално-загрозени семејства

Пионерскиот дом „Јосип Броз Тито“- Гевгелија, на 29 декември, 2021 година, организира традиционален дочек на Дедо Мраз за најмалите од општина Гевгелија. Оваа...

Успешно завршен едномесечниот предизвик „Запознајте ја Шведска“

Во текот на месец ноемрви 2021 година беше одржан уредувачкиот едномесечен предизвик за членовите на Вики Клубовите во Македонија, кои имаа задача да пишуваат...

Сеќавање на незаборавните…

Скопје, 26 февруари 2022 Со рецитирање на поезија, раскажување на случки, анегдоти, евоцирање на спомени, денес во Скопје се одржа средба на неколку познати личности,...

Четворица млади таленти добитници на наградата ДЕНЕС 2022

Одбрани се четворицата финалисти за наградата ДЕНЕС 2022 за млад/а визуелен/визуелна уметник/уметничка во Северна Македонија до 35 години, настан кој се организира по...

Потребни се стручни вештини и зелени иновации

18. 06.2022, Скопје Четирите центри за извонредност на стручно образование и обуки за зелени иновации, формирани во Скопје, Грац - Австрија, Васа - Финска и...

Соработка за побогат културен живот

Гевгелија, 24.12.2021 Во рамките на редовните средби со граѓаните, претставниците на локалните институции и граѓански здруженија, градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов, оствари работен...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }