четврток 7 јули, 2022

Нов ултразвучен апарат на Универзитетска клиника

Универзитетска Клиника за гастроентерохепатологија Скопје, на 17 јуни 2022 одржа прес-конференција по повод ставaње во функција на нов ултразвучен апарат кој ќе биде дел...

Геодетска комора: Законските измени да се носат во инклузивен и транспарентен процес

18.06.2022, Скопје - Законски решенија кои ќе бидат применливи во пракса и кои ќе креираат правна рамка за надминување на предизвиците и создавање на окружување...

Регионална конференција „Без предрасуди, само бизнис“

18. 06.2022 година, Белград Сојузот на  стопански комори на Македонија учествуваше вопрвата регионална конференција „Без предрасуди, само бизнис“ која се одржа во Белград во организација на...

“Иновации, развој и вработување во земјоделскиот сектор“

Фондацијата за локален развој и развој на информатички технологии - Гевгелија, на 17 јуни 2022, го реализира почетниот состанок (kick-off meting) во рамки на...

Се подготвува новото издание на Тера Мадре

14.тото издание на Тера Мадре Салоне дел Густо,  ќе се одржи во Торино од 22-26 септември 2022 година. Terra Madre, е најголемиот собир на...

“Цветинова награда за мир” за заслужните Зоран и Весна Карапанчеви од Торонто

  Скопје, 14 јуни 2022 Македонскиот истакнат уметник, хуманист и активист за мир Живко Поповски- Цветин денес во Скопје им врачи "Цветинова награда за мир" на...

Гевгелија: Туристичко- гастрономска изложба, награди, обнова…

 Гевгелија, 13 јуни 2022 На отворената тераса во хотел „Аполонија“, се одржа 13 по ред „Традиционална туристичко гастрономска изложба на алтернативни форми за развој на...

Успешна извидничка иницијатива ” Исчисти ја Македонија”

mi На иницијатива на извидници од Извиднички Поречански Одред “ЈАДРАН” од Скопје се организираше и  се одржа национална еко акција под слоганот “Исчисти ја Македонија”...

Цветин прати Цветен венец за Вартоломеј

Македонскиот уметник, хуманист и мисионер на мирот Живко А. Поповски- Цветин нацрта Цветен венец на Апостол Павле, подарок за вселенскиот патријарх Вартоломеј. Цртежот ќе...

Промовирана кампањата „Поддај рака и промени живот- Стани згрижувач!“

Гевгелија, 8 јуни 2022  Во рамките на проектот на СОС Детско село: „Право на семејство „Унапредување на системски недостатоци- Поддршка на реформите во системот за заштита...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }