петок 3 февруари, 2023

“Цветинова награда за мир” врачена на Ѓорги Ѓоргиевски Ѓе. Ѓе.

Скопје, 29 ноември 2021 "Цветинова награда за мир" денес му беше врачена на новинарот и текстописец Ѓорги Ѓоргиевски Ѓе. Ѓе., со што се овенча неговата...

“Цветинова награда за мир” и за доктор Борис Ристевски

Македонскиот хуманист и поранешен кандидат за Нобелова награда за мир, господин Живко Поповски Цветин, деновиве додели уште една "Цветинова награда за мир" овој пат...

Поп пејачот Роберт Вукелиќ спасил човек од напад со нож

Скопје, 24 ноември 2021 Во време кога сме изложени на разни опасности, секој треба постојано да внимава на себе и на другите околу себе. Хуманоста...

Фестивалот на италијанска храна одложен за 4 и 5 декември

Согласно прогласените денови на жалост поради трагичната сообраќајна несреќа која се случи вчера во Бугарија, во која животот го загубија 45 македонски граѓани, одлучивме...

Едукативна работилница „Здраво и активно стареење – важен дел од нашиот живот“

Црвен крст- ОО Гевгелија ја одбележува Неделата на грижа за старите лица. За таа цел, беше организирана едукативна работилница на тема „Здраво и активно...

 За пациентите со прележан Ковид19 неопходна е физикална рехабилитација

21.11.2021, Скопје  Значителен број од пациентите по прележан Ковид19 имаат потреба од физикална рехабилитација поради намалена физичка кондиција, отежнато дишење, продолжена болка, депресија, вознемиреност...

Доделени награди на првиот годишен Самит на Национална платформа за женско претприемништво

Скопје, 20 ноември 2021 Вчера во текот на вториот ден од одржување на Самитот за женско претприемништво 2021, беше презентирана целосната Програма на овој голем...

“Цветинова награда за мир” и за Ферид Мухиќ

Неуморниот сликар и хуманист Живко Поповски – Цветин вчера, 18 Ноември, му додели " Цветинова награда за мир“ и на истакнатиот македонски универзитетски професор,...

Објавен Индексот за безбедноста на новинарите на Западен Балкан

Индексот се однесува на 2020 година и се потпира врз истражувачки податоци, собрани и анализирани од партнерите на платформата на новинарски здруженија од Западен...

Професорот Коста Балабанов се закити со “Цветинова награда за мир”

Вчера, 16.11.2021 година, му беше доделена "Цветиновата награда за мир" на Проф.Д-р Коста Балабанов, историчар на уметноста, научен работник, публицист, дипломат . Вчера беше и...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }