петок 2 декември, 2022

Почнува “Крушево низ корија”

На 19 , 20 и 21 август ќе се случи по втор пат фестивалот на отворено „Крушево низ корија“ кој во своите содржини ќе...

Јубилеј: 15 години, Зелената арка

 Се одбележуваат 15 години од основањето на граѓанската организација Зелената арка на 23.09.2022 (петок) од 17:00 часот во општествената градина Бостание. Почеток во 17...

Се одржа саем „Поддршка на социјалните претпријатијаија“,

Деновиве, ред платото на Офицерски дом - Битола се одржа вториот по ред „Саем на социјални претпријатија“, во организација на проектот на ЕУ „Поддршка на социјалните претпријатија“,...

Потребни се стручни вештини и зелени иновации

18. 06.2022, Скопје Четирите центри за извонредност на стручно образование и обуки за зелени иновации, формирани во Скопје, Грац - Австрија, Васа - Финска и...

На 17 и 18 ноември: Втор годишен Самит на Национална платформа за женско претприемништво

Националната платформа за женско претприемништво, Проект Кофинансиран од ЕУ, во соработка со Здружението на бизнис жени на Македонија, Фондацијата за менаџмент и индустриско...

Акција- Тотем без табу!

По повод 50 години Младински Културен Центар и 10 години Прво па женско се впуштаме во заедничка акција со сите Вас наречена ТОТЕМ БЕЗ...

Одржана работилница на тема “Унапредување на соработката меѓу снимателите и новинарите”. Ос

Како дел од активностите на секцијата на сниматели при ЗНМ, викендов се реализираше тродневна работилница во Струмица на тема: ,,Унапредување на соработката помеѓу снимателите...

Првиот глобален студентски гејминг турнир по вторпат доаѓа во Македонија!

Red Bull Campus Clutch е повторно во игра! Се работи за глобален студентски турнир во играње VALORANT на кој ќе земат учество повеќе од 50.000...

Лекарската комора избра нови членови на органи и тела на управување

02. 07.2022, Скопје Проф. д-р Калина Гривчева Старделова е реизбрана за претседател на Лекарската комора на Република С. Македонија на конститутивната седница на Собранието шна...

Во Куклица се одржа Шопска свадба

25 септември, на локалитетот ,,Камени Кукли,, во село Куклица, Кратовско, се одржа шестата по ред манифестација ,,Шопска Свадба,, при што во прекрасниот амбиент на...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }