среда 8 февруари, 2023

Семејни празници- Утре е Благовец- ден на убавата вест

Празникот Свето Благовештение се вбројува во постојаните празници и секогаш е на 7 април според новиот, (или на 25 март според стариот) календар. Свето Благовештение...

Цветници – денот кога Исус Христос за последен пат влегол во Ерусалим

Цветници (Цветоносна недела или Врбица) е христијански празник во спомен на влегувањето на Исус Христос во Ерусалим, кога неговите ученици и симпатизери со цвеќе и...

„Малиот принц“- Буквар во секое семејство

Книгата “Малиот принц” означува со децении многу детства, но  зошто треба да е Буквар на секое семејство ќе го објасниме со  неколку  моќни цитати...

Семејна комуникација-Слободното време поминувајте го заедно

Пишува М-р по комуникациски науки Татјана Гогоска  Современото семејство се соочува со низа дилеми, проблеми, наметнати ситуации кои понекогш под притисок на се околу не...

Снежана Паноска-Поетскиот збор низ сликите на животот и животниот копнеж

Снежана Паноска, поет која живее во Прилеп родена е во 1955 г. во Струмица а долги години живее во Прилеп. И покрај тоа што...

Вози право, вози здраво- Спортска, рекреативна и забавна манифестација во Скопје

Организаторите на оваа спортска, рекреативнаи забавна манифестација ,насловена како Вози здраво,вози право е отворена за сите граѓани кои  сакаат низ центарот на Градот да...

11 април 1889- Родена опеаната Благуња од село Пожаране-песна која малкумина барем еднаш...

11 април - Роденденот на Благуња -Дејче Пожаранче,  родена на 11.април 1889 година! Овој пат во Времеплов на куларт.мк еден убав запис од www.gavro.com.mk Кога била...

Работилници за развој на крeативноста „Направи и подари мартинка“

Месецот -март , познат како месец на пролетта но и месец на мартинките само што не ни затропал на врата. Овие февруарски недели Елица Перчинкова...

Семејни вредности- Чувајте го семејството како сонце на дланка!

Кога двајца се соочуваат со предизвикот на основање на свое семејство во кое ќе одгледаат и свои деца, треба да имаат пред се на...

ЕКСКЛУЗИВНО од Милано со Александра Попоска: Запеав 15 години по Тоше! 

По повод 21 септември, Светскиот ден на Мирот, познатиот уметник и кандидат за Нобелова награда Живко Поповски Цветин направи меѓународна изложба со своите  познати...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }