среда 8 февруари, 2023

Тоше Анчев и Ангел Делиќ трчаа во чест на Тоше Проески

Тоше Анчев, овој пат заедно со Ангел Делиќ, беа двајцата гевгеличани, дел од 13 ултрамаратонци, кои од Нова Градишка до Крушево трчаа во чест...

Снежана Паноска-Поетскиот збор низ сликите на животот и животниот копнеж

Снежана Паноска, поет која живее во Прилеп родена е во 1955 г. во Струмица а долги години живее во Прилеп. И покрај тоа што...

Промовирана кампањата „Поддај рака и промени живот- Стани згрижувач!“

Гевгелија, 8 јуни 2022  Во рамките на проектот на СОС Детско село: „Право на семејство „Унапредување на системски недостатоци- Поддршка на реформите во системот за заштита...

На 17 и 18 ноември: Втор годишен Самит на Национална платформа за женско претприемништво

Националната платформа за женско претприемништво, Проект Кофинансиран од ЕУ, во соработка со Здружението на бизнис жени на Македонија, Фондацијата за менаџмент и индустриско...

Спроведена поттикнувачка акција “Не под тепих”

Во Скопје беше спроведена креативна акција Не под тепих. Поттикнати од постојаните апели на Државната комисија за спречување корупција, која со месеци и години...

11 април 1889- Родена опеаната Благуња од село Пожаране-песна која малкумина барем еднаш...

11 април - Роденденот на Благуња -Дејче Пожаранче,  родена на 11.април 1889 година! Овој пат во Времеплов на куларт.мк еден убав запис од www.gavro.com.mk Кога била...

Протести против климатските промени 

Во светот се одржаа низа протести против климатските промени. Неодамна, активистите за заштита на животната средина организираа протести на неколку континенти за да ги...

Уште две нови сензорни катчиња

Скопје, 13.12.2022 – Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран" кој е финансиран од Европската Унија опреми уште две сензорни катчиња во основните училишта...

Професор Венко Андоновски за феноменот “Негативна селекција”

(фото Википедија) Познатиот професор и писател Венко Андоновски, во јавноста даде свое мислење што е негативна селекција. Тој вели: Негативна селекција е кога намерно на...

Одигран турнирот “Мирче Костов”

 Два дена, Богородица беше центар на јуниорскиот фудбал, каде на тревните игралишта во спортскиот центар „Мирата“ беа одиграни 40 натпревари помеѓу 25 екипи од...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }