среда 8 февруари, 2023

Велики четврток -Почнуваат празнувањата за Христовото воскресение

Со вечерната богослужба на Велика Среда завршуваат великоипосните богослуженија, а продолжуваат посебни богослужби, со друг состав и со особено значење. До Велика Среда во...

Предвелигденска фотографија : „Снежни“ јајца“

Зима ли е, Велигден ли е? Ако се суди според велигденските јајца во германската покраина Шлезвиг Холштајн покриени со снег, одговорот е точен и...

Цветници – денот кога Исус Христос за последен пат влегол во Ерусалим

Цветници (Цветоносна недела или Врбица) е христијански празник во спомен на влегувањето на Исус Христос во Ерусалим, кога неговите ученици и симпатизери со цвеќе и...

Љубовта и разбирањето како основа за хармонија во семејството

Љубовта како основа за хармонија во семејството - Пишува Мр. Татјана Гогоска  Кога двајца се соочуваат со предизвикот на основање на свое семејство во кое ќе...

Меѓаши го промовираше проектот „ Позитивно родителство“

Со слоганот „Секој дом е универзитет, и секој родител е професор“ од Махатма Ганди, Првата Детска Амбасада во светот „Меѓаши“ го промовираше Прирачникот „Позитивно...

Ретро -Грамофон, машина која го разубавуваше животот во семејството

Постојат апарати во нашиот дом кои служат како антиквитети и бришеме од нив прашина. Таквите апарати заминале со времето и сега потсетуваат на некои...

Ден на водата 2019 – Водата е човеково право

22 март е Светски ден на водата (водите) и оваа година Светската организација и Обединетите нации како Светско мото го определија "ВОДА ЗА СИТЕ...
semejni vrednosti

Љубовта како основа за хармонија во семејството

Пишува Мр. Татјана Гогоска Кога двајца се соочуваат со предизвикот на основање на свое семејство во кое ќе одгледаат и свои деца ,треба да имаат...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }