среда 19 февруари, 2020

Право на достоен живот – Го имаат ли сите кога државата затајува?

Под мост во Аеродром ( во близина на универзитетот Фон), живее цело семејство под отворено небо. Тричлената фамилија која останала без дом,  ги чува...

Ако не можеме ние во светот „Пакомак“ во еден сегмент ни го носи светот...

Светот на глобално ниво е под закана од уништување, преку природните ресурси, загадувањето на воздухот и почвата, загадување на водата а за се тоа...

Слушнете го гласот на најблагодарните суштества со најмногу љубов

За оние со многу љубов, но за жал немаат моќ да кажат што мислат и чуствуваат и зависат уште еднаш за жал од луѓето,...

Промоција на кампањата „Твоето незнаење чини живот“ на Црвениот крст

Црвениот крст денеска ќе ја промовира кампањата под мотото „Твоето незнаење чини живот“ наменета за возачите. Кампањата ќе биде промовирана во отворениот простор после...

Топ интервју- За оние кои не можат без љубов, од која чуда се случуваат!

Топ интервју- За оние кои не можат без љубов, од која чуда се случуваат! Разговаравме со Daisy Family Rescuе, организација која се занимава со помош,...

Хуманост на дело- Леб за сите, трагична цел за поединци и пораз на општеството

Свесни сме дека многумина, илјадници граѓани на земјава се соочуваат со основниот проблем - како да се прехранат. Жалосно, длабоко навлезени во 19-тата година...

Црвен крст секогаш во служба на оние на кои им е помошта најпотребна

Месец мај беше преполн со активности  на Црвениот крст, по повод одбележување на 8 Мај-Светски ден на Црвен крст крст и Црвена полумесечина и...

Хуманост на дело -Umbrella Lounge Bar во Трговскиот центар во Скопје

Umbrella Lounge Bar  e единствен Lounge Bar во Македонија, кој вработува лица со попреченост и овозможува нивна инклузија и економско зајакнување. Отворен е пред неколку...

Хуманост на дело-„Копче„ во месец мај со проект за младите

„Копче“ е проект кој го разви Црвен крст на Република Македонија - Црвениот крст на град Скопје, како резултат на долгогодишно работење во областа...

Недела на разбивање на бариерите во општеството-Попреченоста е прашање на перцепција

Во ресторанот „Амбрела “ од денеска (17. април) започнува неделата на детски работилници, промоции и настани со цел зголемување на свеста кај целокупната популација...

Следете не

1,377FansLike
134FollowersСледи не
2SubscribersSubscribe

Последни вести