среда 10 август, 2022

„Кога насилството, станува престиж“ – Конкурс за творби од деца на тема :...

Деновиве сите загрижени за остварување, т.е. прекршување на основните детски права, обезбедени со Конвенцијата за заштита на деца на Обединети Нации, се затечени од...

Месец април- Ново издание со интересни содржини на Voices

Новото априлско издание на VOICES MAGAZINE, списание за сите млади луѓе во светот (for all young people around the world ) изобилува со многу интересни...

Александра Ацеска – Секој избран простор е инспирација

Александра Ацеска е млад ликовен уметник, која неодамна во Изложбениот салон на Музеј на Град Скопје, ја имаше првата самостојна изложба. Изложбата насловена симболично...

Младите повикуваат -Застанете со нас!

Повикот на младите на „Fridays For Future Skopje“, го свртува уште еднаш вниманието на јавноста , овој пат со цврсти, изградени ставови и зрелост...

ХУМАНИТАРЕН „ГАЛЕБ“

   Во рамките на проектот Црвен крст во акција - Промоција на хумани вредности, со поддршка на Црвен крст на Р. Македонија - Општинска...

Меѓаши го промовираше проектот „ Позитивно родителство“

Со слоганот „Секој дом е универзитет, и секој родител е професор“ од Махатма Ганди, Првата Детска Амбасада во светот „Меѓаши“ го промовираше Прирачникот „Позитивно...

Кина го изгради “најголемиот прочистувач на воздухот во светот”

Во градот Ксиан, во провинцијата Шанкси кој се наоѓа во северна Кина, изградена е експериментална кула висока над 100 метри - најголемиот светски прочистувач...

Mалина – црвено богатство на летната градина

Mалина – црвено богатство на летната градина Нежните плодови, со неповторлива арома и вкус се причините заради кои малината е многу ценето овошје во светот...

Руска фолк група ја пее македонската песна „ОЈ, ЈАНО, ЈАНО“- Изведба за воодушевување!

Tamburitzans е познат руски фолк ансамбл кој на 7-ми април ја почнува турнејата во Америка и ќе има концерти во повеќе градови во САД…... Но,...

Ретро -Грамофон, машина која го разубавуваше животот во семејството

Постојат апарати во нашиот дом кои служат како антиквитети и бришеме од нив прашина. Таквите апарати заминале со времето и сега потсетуваат на некои...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }