вторник 7 февруари, 2023

“Децата во шарениот свет на сликовниците

Гевгелија 18 октомври 2022 Домот на културата „Македонија“- Гевгелија ја одбележа Детската недела во соработка со „Литера“. Гевгелија беше домаќин на дводневниот Меѓународен фестивал за...

RISE Journey III: Повик за млади со идеи за социјални и зелени бизниси

АРНО ги повикува македонските млади да формираат тимови и да аплицираат на повикот преку пополнување на формуларот до 31-ви октомври. (ЗАПАДЕН БАЛКАН)- Проектот RISE официјално...

RYCO на ред ги стaвa темите поврзани со младинската агенда

  Регионална Канцеларија за младинска соработка (RYCO) на ред ги стaвa темите поврзани со младинската агенда, вклучување на младите во регионални проекти и генерално, програмите...

По повод Детската недела, “Литера” со работилници за деца во Гевгелија

Во организација на ЈОУ Дом на култура „Македонија“- Гевгелија, а по повод одбележувањето на Детската недела, Гевгелија ќе биде домаќин на дводневен Меѓународен фестивал...

Ерменија подготвува модерна сцена за Детската Евровизија во декември

20-тиот детски избор за песна на Евровизија ќе се одржи во спортскиот и концертен комплекс Карен Демирчјан, во Ереван, Ерменија, на недела, 11 декември...

Гевгелија ја проширува соработката со МОФ

Во Општина Гевгелија, претставници на општинската администрација остварија средба со претставници на Младински образовен форум - МОФ / Youth Educational Forum -YEf, Јоана Треневска...

Се одржа третата детската поетска манифестација „Детски гласови 2022“

Во саботата се одржа третата по ред детска поетска манифестација „Детски гласови 2022“, настан со богата програма, со сите нишани, милина за душа во спортската...

Нови сликовници со кинески народни приказни

„Македоника литера“, во копродукција со кинескиот издавач „Делфин букс“ од Пекинг, НР Кина, публикуваше серија со сликовници со кинески народни приказни. Серијата содржи пет...

Библиотеката “Григор Прличев” ви препорачува наслови

Во неделната понуда на нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид доминираат книгите сомотивациска содржина сврзани со односот на човекот кон животот,...

Се одржа обука за климатски промени

Денес (4 јули 2022), во просториите на ООУ „Александар Македонски“, Општина Аеродром беше реализирана обука за образование за климатски промени и Архуска Конвенција со...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }