четврток 28 септември, 2023

Лара и Ирина на Детска Евровизија 2022

https://m.youtube.com/watch?v=EVeqs67OO9A&feature=emb_title Лара Трпческа, ќерката на пијанистот Симон Трпчески, и Ирина Давидовска ќе ја претставуваат Македонија на Детската Евровизија 2022 година во Ереван. Дуото беше избрано...

Индивидуалци и тимови наградени  за видео игра на тема „Заштита на животната средина“

Тројца основци се добитници на првите три награди на конкурсот за најдобар концепт за видео игра на тема „Заштита на животната средина“ во рамки...

Наградени млади пијанисти

 Во духот на натпреварувањето, дружењето и одржувањето пријателство, Гевгелија го одржа 10 Меѓународен натпревар по пијано. Од 14 до 16 јуни, 2022 година, во...

Годишен концерт на “Мистик” 

17.06.2022  Танцовото студио „Мистик“ од Гевгелија, денеска, со одржување на Годишен концерт, насловен Summer dance show 2022 година, ќе го одбележи 15-годишниот јубилеј од неговото работење....

Прогласени Првенците на генерацијата 

 Четирите основни училишта во општина Гевгелија ги прогласија 4 Првенци на генерација во учебната 2021/2022 година. Согласно критериумите за постигањата во текот на основното образование...

Средба на Првиот со најдобрите

Во рамките на програмските активности на Градот Скопје во сферата на образованието, а во функција на пошироката јавна промоцијата и афирмација на врвните постигања...

Доделени пофалници за најдобрите ученици

 Со одржувањето на традиционалната манифестација „Од најдобрите за најдобрите“, СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија го одбележа крајот на учебната 2021/2022 година. Со доделување пофалници на...

 Работилница за дизајнирање на видео игри за основци во Свети Николе и Делчево

9 јуни 2022 Вчера и денеска во Домот на културата „Крсте Петков Мисирков“ во Свети Николе и во Центар за култура „Никола Јонков Вапцаров“ во...

Млади шахисти и маратонци, со грст успеси

Гевгелија, 7 јуни 2022  Во организација на Шаховскиот клуб „7 Ноември“- Гевгелија, се одржа Турнир за деца и Сениорски двомеч помеѓу Шаховските клубови од Гевгелија...

Гевгеличани-први во кошарка! 

Петчлена екипа, составена од: Славчо Илков, Кире Тошев,  Тодор Божинов, Митко Јакимовски и Ѓорге Митров, а поддржани  од градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов,...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }