Почнуваат “Денови на руски јазик и култура во Македонија”

  Од 22 септември до 30 октомври 2021 година во Република Северна Македонија ќе се одржат Деновите на руски јазик и култура. Настанот се реализира на иницијатива на Руски центар при УКИМ со поддршка на Амбасадата на Русија во Р.С.Македонија и компанијата „Лукоил Македонија“, а се финансира од страна на Фондацијата „Руски мир“. На 22 … Продолжи со читање Почнуваат “Денови на руски јазик и култура во Македонија”