Охридско лето-Вечерва во рамки на драмската програма гостување на Народниот театар...

 Народен театар Битола ja носи на „Охридско лето“ театарската претстава „Бакхи- Краток преглед на распадот“  по Бакхи од Еврипид, а во режија  на Игор...

Хортикултура- City flowers секогаш свежи, достапни и функционални производи

Од големата понуда на разни видови цвеќиња, аранжмани, начини на достава и грижа, денеска издвојуваме Саксиските растенија од city flowers.Саксиските растенија се цветни или...

Премиери за ,копродукциски две нови филмски остварувања -„Туста“ и “Отворена врата“

Продуцентската куќа Авард Филм и Видео, во текот на Јули и Август ќе има премиери на два филма, во кои што се јавува како...

23 јули 1942-Во Софија, стрелани се Никола Ј. Вапцаров, Антон Попов...

Никола Јонков Вапцаров ( 7 декември-1909-23 јули 1942) — макеоднски писател и комунист, со македонско потекло, роден во Банско,Пиринска Македонија, (денес Бугарија). Вапцаров бил најсилен...

Астро приказна – Време на ЛАВОТ

Годишната астро приказна за хороскопскиот знак ЛАВ започнува на 23 јули и трае до 22 август. Во центарот на летото и годината, овој хороскопски...

Во потрага по убавините на Австралија – “Alpine National Park’

ЕСЕНСКО ДОЖИВУВАЊЕНајмалиот  континент на оваа Земјина топка е полн со контрасти, со мистериозна флора и фауна, со пустина и бујна вегетација, а обиколен е...