ХУМАНИТАРЕН „ГАЛЕБ“

   Во рамките на проектот Црвен крст во акција - Промоција на хумани вредности, со поддршка на Црвен крст на Р. Македонија - Општинска...

Руска фолк група ја пее македонската песна „ОЈ, ЈАНО, ЈАНО“- Изведба...

Tamburitzans е познат руски фолк ансамбл кој на 7-ми април ја почнува турнејата во Америка и ќе има концерти во повеќе градови во САД…... Но,...

Интервју со Марија Јанчевска – Девојчето кое едноставно освојува

Интервју со Марија Јанчевска- Сакам луѓето да се среќни и насмеани а среќата да им ги оствари сите соништа Разговорот го водеше Татјана Гогоска  Марија, имаш...

Пред промоција на книгата -“Татковината во детските срца “

Пишува М-р Татјана Гогоска Порака од децата и за децата, водени од креативната мисла на Марија Таушанска-Атанасовска долгогодишен уредник на најстарото и единствено списание за...

Приказната на “Најсиромавиот богаташ“

  Живко Поповски – Цветин, еден од најголемите македонски уметници и воедно хуманист, ја започнал својата мисија на мирот каде што уметноста ја издигнува на...