Руска фолк група ја пее македонската песна „ОЈ, ЈАНО, ЈАНО“- Изведба...

Tamburitzans е познат руски фолк ансамбл кој на 7-ми април ја почнува турнејата во Америка и ќе има концерти во повеќе градови во САД…... Но,...

Интервју со Марија Јанчевска – Девојчето кое едноставно освојува

Интервју со Марија Јанчевска- Сакам луѓето да се среќни и насмеани а среќата да им ги оствари сите соништа Разговорот го водеше Татјана Гогоска  Марија, имаш...

Пред промоција на книгата -“Татковината во детските срца “

Пишува М-р Татјана Гогоска Порака од децата и за децата, водени од креативната мисла на Марија Таушанска-Атанасовска долгогодишен уредник на најстарото и единствено списание за...

Приказната на “Најсиромавиот богаташ“

  Живко Поповски – Цветин, еден од најголемите македонски уметници и воедно хуманист, ја започнал својата мисија на мирот каде што уметноста ја издигнува на...

Соопштени најдобрите афористичари на „ПОЛИТИКОМАНИЈА“

Жири-комисијата на Конкурсот “Политикоманија “ ги соопшти наградените. Првата награда  му е доделена на Марјан Ангеловски од Скопје, второнаграден е Витомир Долински од Струга,...