Глас на милениците- Информација од Канада која дава надеж

Една информација од  Канада, ни го привлече вниманието. Во оваа држава постојат училишта за кучиња, наменети за оние чии сопственици мора да одат на...

13 јули 1985 – Одржани познатите концерти во Лондон и Филаделфија...

На Лондонскиот  стадион „ Вембли“ и на стадионот „Џон Кенеди“ во Филаделфија САД,  во исто време беа одржани големите хуманитарни концерти под името „ Лајв...

Куларт филм на неделата- La vita è bella/ Life Is Beautiful...

https://youtu.be/pAYEQP8gx3w "La vita è bella" е безвременскиот филм на Роберто Бенини кој е ставен и во Италијанското национално богатство. Филмот произведен пред точно 31 година ...

„Гала оперски концерт“ со ансамблот на МОБ на Охридско лето

Македонската опера и балет и оваа година ќе биде дел од програмата на 59. издание на фестивалот „Охридско лето“ со „Гала оперски концерт“ на...

Промоција на кампањата „Твоето незнаење чини живот“ на Црвениот крст

Црвениот крст денеска ќе ја промовира кампањата под мотото „Твоето незнаење чини живот“ наменета за возачите. Кампањата ќе биде промовирана во отворениот простор после...