3. јуни – Денот кога се слават светите Елена и Константин

Во времето кога во Рим царуваше Диоклецијан, управник на западните римски области беше христољубивиот Констанциј Флор, кој во бракот со света Елена го доби...

Филм на неделата – La La Land ‘Dreamers’

La La Land, продукција 2016 година Американска комедија,драмаи музички филм ,пред јавноста од декември 2016-та година Додека ги бараа своите кариери во Лос Анѓелес, пијанистот...

Штитениците од СОС детско село вечерва ќе слават полуматурска и матурска

Полуматурската и матурската прослава за штитениците од СОС детско село, вечер ќе се одржи во Универзитетското бифе на ФОН Универзитет. Прославата е од отворен...

Манастирот Св. Илија Писокал во село Кален се подготвува за празникот...

Манастирот Св. Илија Писокал во село Кален, мариовско, се подготвува за празникот Св. Константин и Елена (3.јуни) за кога се очекуваат голем број верници. Неуморните...

Црвен крст секогаш во служба на оние на кои им е...

Месец мај беше преполн со активности  на Црвениот крст, по повод одбележување на 8 Мај-Светски ден на Црвен крст крст и Црвена полумесечина и...