Почетна МУЗИКА Забавна Музика Тројка од напред, тројка од назад, “Баги шоп” денес слави 33 години!

Тројка од напред, тројка од назад, “Баги шоп” денес слави 33 години!

60

Скопје, 5 јуни 2022

На денешен ден пред 33 години, поточно во далечната 1989 година, во Скопје е отворена првата музичка продавница “Баги шоп”. Место во кое музичките поклоници ги набавувале и купувале своите винили, плочи, касети, а некои во тоа време само го посетувале, како музеј.

Сопственикот Владимир Мандичевски Манде денес го води бизнисот наречен “Баги комуникации” кој всушност е продолжение на оваа убава градска приказна, и се занимава мошне успешно со организирање на концерти, музички спектакли и разни настани.

Горан Стефановски дал изјава за значењето на ова парче простор со музика, а Влатко Стефановски некогаш бил и пријател и посетител на “Баги шоп” и екипата, денес е нивни ексклузивец, под чија закрила ја гради својата славна соло кариера .

metropolis-big