Средба на Првиот со најдобрите

95
Во рамките на програмските активности на Градот Скопје во сферата на образованието, а во функција на пошироката јавна промоцијата и афирмација на врвните постигања на средношколците, на иницијатива на Секторот за образование на Град Скопје, под покровителство на Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, а во организација на Дирекцијата за култура и уметност на Скопје, ќе се одржи традиционалната манифестација „Средба на првиот со најдобрите“.

 На оваа средба, Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, на 29 матуранти – првенци на генерацијата 2018-2022, 2019-2022 и првенци на генеација за особени постигнувања и резултати во процесот на инклузија, од 23 скопски средни училишта ќе им врачи специјални признанија и парична награда.

Програмата ќе се одржи во четврток, на 16 јуни 2022 година, со почеток во 19 часот на Лeтната сцена „Школка“ во Градскиот парк.

 

Оваа година првенци на генерацијата се:

Реден број

Училиште

Име и Презиме

1

СУГС „Зеф Љуш Марку“

Резеарта Лужа

2

СУГС „8-ми Септември“

Ресуљ Мифтари

3

СУГС „Боро Петрушевски“

Филип Левковски

4

Борјан Тодоровски

5

СУГС „Панче Арсовски“

Мартин Петрушевски

6

СУГС „Георги Димитров“

Дарко Аспровски

7

Илина Дураковска

8

СУГС „Раде Јовчевски – Корчагин“

Славјана Иваноска

9

СУГС „Михајло Пупин“

Александар Јанев

10

Александар Ристов

11

СУГС „Здравко Цветковски“

Тодор Чагороски

12

СУГС „Димитар Влахов“

Марија Ефремова

13

СУГС „Браќа Миладиновци“

Белкиса Јонузовска

14

СУГС „Цветан Димов“

Хана Буши

15

СУГС „Марија Кири – Склодовска“

Никола Серафимов

16

Емсале Меџити

17

СУГС „Владо Тасевски“

Дамир Бачевац

18

СУГС „Орце Николов“

Драго Јакимовски

19

СУГС „Лазар Танев“

Христина Пецова

20

Никола Мишовски

21

СУГС „Кочо Рацин“

Илија Маневски

22

СУГС „Јосип Броз Тито“

Дарко Стојчев

23

СУГС „Сарај“

Ајше Нуредини

24

СУГС „Васил Антевски Дрен“

Ана Трпевска

25

СУГС „Д-р Панче Караѓозов“

Евгенија Ристова

26

СУГС „Арсени Јовков“

Иман Шабани

27

СУГС „Никола Карев“

Ева Стојчевска

28

СУГС „Шаип Јусуф“

Мерсида Фезула

29

Кефает Илјас

куларт.мкСодржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.