Почетна КУЛТУРА Литература Јана Манева- Чупоска промовира книга

Јана Манева- Чупоска промовира книга

66

Утре 09.05.2023 година на Саемот за книга со почеток во 12.00 часот, Јана Манева Чупоска промовира книга.

Книгата е во издание на АД ВЕРБУМ, и е всушност нејзиниот докторски научен труд кој го одбрани уште пред шест години. Со финасиска поддршка на Министерство за култура како проект од национален интерес за 2023 година книгата се објави неодамна.

Промотори на книгата: нејзиниот  ментор од Институт за фолклор „Марко Цепенков“ од Скопје, Проф.д-р Зоранчо Малинов и Снежана Богдановска – Сани моден новинар и моден критичар.

metropolis-big