сабота 18 јануари, 2020

LICENTIA POETICA со АНДРИЈА РАДОВИЌ- За „премолчените зборови кои никогаш нема да ги речам….“

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Андрија Радовиќ е роден во 1998 година во Подгорица, Р. Црна Гора.  Студент е во трета година на Факултетот за...

LICENTIA POETICA со Росица Зиновиева -…Плачот и смеењето немаат потреба од превод…

 Уредник на рубриката: Филип Димкоски Росица Зинониева е родена во 1956 година во Пловдив, Р. Бугарија Завршила бугарска филологија на Пловдивскиот универзитет. Авторка е на...

Во изборот за најпродавани 10 книги во Македонија за 2019-та година само еден македонски...

Во изборот за најчитани 10 автори за 2019-та година ,читателите и оваа година го ставија на првото место авторот Гијом Мисо, според топ 10...

LICENTIA POETICA со Панде Манојлов-Зимска бајка…да се радуваме!

 Уредник на рубриката: Филип Димкоски Панде Манојлов, поет, прозаист, критичар и новинар, роден е на 2 мај 1948 година во селото Породин, Битолско. Гимназиското средно...

LICENTIA POETICA со Јасмин Адемовиќ-Столбовите на верата ќе го држат мостот….никој не треба да...

  Уредник на рубриката: Филип Димкоски   Јасмин Р. Адемовиќ е роден на 4.8. 1992 година во Суботица каде и денес живее и работи. Се стекнал со...

LICENTIA POETICA со Надежда Радева-….Со бакнеж-оган во капката горчлива…

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Надежда Радева е родена во 1967 година во Русе, Република Бугарија, каде што и денес живее и работи. Пишува поезија,...

LICENTIA POETICA со Дуња Паланџану  – Тоа е како да врне снег, бели црешови...

Уредник на рубриката: Филип Димкоски Дуња Паланџану е родена на 15 март 1954 година во Ѓурѓево, Романија. Таа е романска петеса, прозаистка и публицистка, активен...

Промоција на книгата “Медиумите и идентитетот”,од  Биљана Рајчинова-Николова

На 16.12.2019г.во Изложбениот салон-Империјал 1,  почеток во 19:00 часот ќе биде промовирана книгата “Медиумите и идентитетот”,од  Биљана Рајчинова-Николова. Биљана Рајчинова-Николова е родена во Скопје. Дипломирала...

LICENTIA POETICA со Атанас Јанев-…Јас дишев со туѓи болки и умрев….

 Уредник на рубриката: Филип Димкоски Атанас Димитров Јанев е бугарски поет, писател, киносценарист и публицист. Роден е во 1993 година во Казанлак, Р. Бугарија. Во...

Интервју со Никола Русављевиќ-ПОЕЗИЈАТА НИКОГАШ НЕ ЗАМРЕЛА, ЛУЃЕТО СЕ ЖЕЛНИ ДА ЈА СЛУШААТ

 Разговорот го водеше: Филип Димкоски Никола Раусављевиќ е млад српски автор кој живее и твори во Нови Сад. Роден е во 1991 година во Кaрловац,...

Следете не

1,370FansLike
129FollowersСледи не
2SubscribersSubscribe

Последни вести