среда 12 јуни, 2024

Голема хуманитарна акција во Прилеп

20.11.2023 Денеска во просториите на кафе барот Паб Карактер во Прилеп се оддржа голема хуманитарна акција со наслов: Помогни, донирај, и заштити ја...

Работилница за воспитувачи и предметни наставници

„Креираме заедно за подобра комуникација #2“ - креативна работилница Наменета за воспитувачи и предметни наставници Поради покажаниот огромен интерес за претходната креативна работилница „Креираме заедно за...

Во Горно Лакочереј, поетски фестивал „Прличев и Еминеску- поглед кон иднината“

Со поетско читање, доделување благодарници и договор за идна соработка,  во саботата во манастирскиот комплекс „Св Спас“ во Горно Лакочереј беше заокружен Светскиот патувачки...

Мартин Џепароски со изложба “Врамена Различност”

Самостојната изложба „Времена Различност“ од Мартин Џепароски ќе биде отворена во понеделник 3 април во 19 часот во Порта Македонија. Мартин Џепароски е роден 26.10....

Кинотека украсена со постери на македонски филмови

Кинотека на Република С. Македонија оградата на својот влез ја украси со постери на сите македонски филмови, некои во оригинал на македонски јазик а...

Битола: Одржан трет регионален настан „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран”

Битола, 29.03.2023 Денес во Битола се одржа третиот регионален настан во организација на Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран" кој е финансиран од Европската...

На првиот БЕАМ фестивал- награди за успешни настани

Скопје, 29.03.2023  Вчеравечер на свечена церемонија беа прогласени добитниците на првиот БЕАМ Фестивал на  најдобри настани. Жири комисијата составена од 20 искусни и докажани професионалци...

Програма за применета уметност во Скопје во организација на Култарт

Програма за применета уметност во Скопје во организација на Култарт (Cultart, Cultural Management Academy), #combineappliedarts од 27 до 31 март 2023 година. На крајот од...

Одбележување на годишнината од формирањето на Црвениот Крст во Македонија

По повод Денот на формирањето на Црвениот крст и Денот на крводарителството во Македонија, Општинската организација на Црвениот крст во Гевгелија организира уште една...

ИЗЛОЖБИ: Утре се отвораат “Париски рефлексии II”

Скопје, 8 Март 2023 Националната галерија во соработка со Францускиот институт во Скопје, во рамките на одбележување на Меѓународниот ден на Франкофонијата, со особено задоволство...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }