петок 19 јули, 2024

49-тото издание на Џифони во Италија во тек-младите Џифонци од Македонија дел од...

Младите Џифонци, дел од Филмскиот фестивал Giffoni - Македонија, деновиве имаат можност да бидат дел од овој најголем филмски настан за млади во Европа...

Voices magazine Skopje-Интервју со поетската група „Заеднички шепотења“

Можеби најактивна група на поети кои организираат поетски читања во државава е групата „Заеднички шепотења“. Нивните активности докажуваат дека со упорност вистинскиот квалитет може...

Светлата и сенките на живеењето во странство

Пишува: Vitória dos Santos Acerbi Преведувач: Viktor Jolakoski Сте слушнале ли некогаш некој да се жали за неговото искуство на патување или престој во странство, за...

Јапонија – посета на друга планета?

Матис Гилбах-voices.org „Да се посети Јапонија е исто како да отпатувате на друга планета. Јапонците се толку поразлични, необични, мислам, само погледнете го филмот Аниме,...

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ – кај младите во Кавадарци на 19 и 20 јуни

Фестивалот Џифони Македонија продолжува да патува низ нашата земја. Кавадарци е шеснаесетта општина каде на 19 и 20 јуни ќе се одржи Филмскиот феситивал...

Voices – Мораме да побрзаме за да ја спасиме планетата Земја порачуваат младите

Состојбата на земјата е зафатена од климатски промени, популацијата расте до критични бројки, наскоро се очекува да стигне до 10 билиони, се побрзо и...

Филмскиот фестивал за млади „Џифони патува“ во Гевгелија на 31. мај и 1. јуни

„Џифони Македонија“ продолжува да патува низ нашата земја. На 31 мај и 1 јуни ќе се одржи Филмскиот феситивал за млади „Џифони патува во...

„Младите доаѓаат“, настап на талентирани ученици со Филхармонија

„Младите доаѓаат“ е насловот на претстојниот концерт на Филхармонија кој ќе се одржи овој четврток, на 23 мај во 20 часот. Следејќи ја традицијата, и...

Од мајскиот број на Voices – Набљудувај, набљудувај, набљудувај

Од мајскиот број на Voices, магазин за сите млади луѓе во светот во издание на Волонтерски центар од Скопје  издвојуваме Набљудувај, набљудувај, набљудувај Долго време изработував...

Филмскиот фестивал „Џифони патува“ во Радовиш на 10 и 11мај

Џифони Македонија продолжува да патува низ Македонија. На 10 и 11мај в оЦентарот за Култура "Ацо Караманов" ќе се одржи Филмскиот феситивал за млади...
.td-container, .tdc-row { width: 1095px }